Samsara Piemonte Barbera Appassimento

"Silkkinen löytö"

19,99€
75 cl
Samsara Appassimento 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
Pasta ja pizzaPasta ja pizza
RiistaRiista
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Erinomainen riistaviini, maukas lammasviini, täydellinen valinta herkkutateilla maustettuun pastaan, monikäyttöinen juustoviini ja pyöreässä lempeydessään myös oivallinen takanreunusviini.
Marchesi di Barolon nimi viinipullon etiketissä on jo takuu sinänsä. Perheen pitkä historia kertoo osaamisesta ja perheen valtava määrä tarhoja potentiaalista. Barolon alueen viinit ovat usein liian kalliita huolettomaan käyttöön, mutta onneksi rinteillä kasvaa Nebbiolon ohella myös Barberaa. Notkeaa, helposti lähestyttävää ja kohtuuhintaista. Harvoin se nousee kuitenkaan tähän nautittavuuteen ja tiiviyteen, joka saa kulmakarvat nousemaan hyväksyvästi. Runsautta, vivahteikkuutta, eikä jälkeäkään hapettumisesta, jota appassimento- käsittely joskus tuottaa. Tämä viini on löytö!
Punavioletti, täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkahilloinen, mausteinen, tumman kirsikkainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Marchesi di Barolon aatelinen tarina alkaa kahden vuosisadan takaa keskellä Barolon kaupunkia. Barolon markiisi Carlo Falletti ranskalaisen aatelisvaimonsa kanssa aloitti viinin valmistuksen tilalla. Sukupolvia myöhemmin 1929 Pietro Abbona osti viinitilan ja edelleen Abbonan perhe omistaa tilukset, joihin kuuluu keskustan kellareiden lisäksi 200 hehtaaria viinitarhoja Langhen, Roeron ja Monferraton alueilla. Kellareissa on 30 000 pullon viinikirjasto, iäkkäitä Baroloja. Aatelinen historia velvoittaa kuninkaalliseen laatuun, mutta nykyaika tuo myös omat haasteensa: kestävän kehityksen vaatimus, moderni teknologia sekä tämän päivän viinimaku, joka ei salli oksidoituneita, puisia ja raskaita viinejä. Vaatimuksia nostaa edelleen se, että Barolon ja Barbarescon nimiä kantavat viinit eivät koskaan ole halpoja. Talon filosofia kiteytetään täällä kahteen sanaan: osaaminen ja arvostus. Osaaminen käsittää kaiken tiedon jokaisen palstan rypäleistä, niiden kasvusta ja vaiheista. Arvostus kertoo miten huolella viiniä valmistettaessa säilytetään raaka-aineen laatu ja nostetaan se kukoistukseen.

Tuottaja

Marchesi di Barolo

Rypäleet

Barbera

Sokerit

10 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

915714

Alueluokitus

DOC

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

Merino Organic
12,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
La Garnacha Salvaje del Moncayo 75cl
11,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Jerome Quiot Chateaneuf du Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge 75cl
31,90 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Ranska
Baron de Ley Varietals Graciano 75cl
18,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Santiago de Chile Red BIB 300cl
29,90 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen Puolikuiva
300 cl
Chile
La Garnacha Olvidada
15,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja