Porto Gran Cruz Vintage 2011

Portviinien kuningas

39,39€
75 cl
Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
SuklaaherkutSuklaaherkut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Tasokkaat sinihomejuustot kuten roquefort ja stilton, suklaa ja suklaiset jälkiruoat ja leivonnaiset sopivat erinomaisesti, muut makeat jälkiruoat myös. Vuosikertaportviini on illallisten huipennus ja todellinen nautiskeluviini.
Vuosikertaportviini eli Vintage Port on portviinien ehdoton kuningas. Se tehdään sekoituksena yhden satokauden rypäleistä ja vain erityisen hyvinä satovuosina portviinitalo esittelee vuosikerran, usein vain muutamina vuosina vuosikymmenessä. Vuosikertaportviini viettää muutaman vuoden tynnyrissä, jonka jälkeen alkaa pitkä pullokypsytys. Nämä superviinit voivat kehittyä paremmiksi vuosikymmenten ajan. Vuosikertaportviinissä on aina sakkaa eli se tulee dekantoida, mikä ei ole vaikeaa. Cruz Vintage 1999 on kädenojennus kuluttajalle, sillä viini on valmis juotavaksi. Sen voi myös kellaroida.
Ruskeanpunainen, makea, kypsän mesimarjainen, viikunainen, suklainen, kevyen mausteinen, kehittynyt
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

95 g/l

Alkoholi

19.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Muovisuljin

Alkon tuotenumero

949837

Alueluokitus

Douro Valley / Porto

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Porto Messias 20 Anos Port 375cl
31,99 €
alko
Portviinit
Makea
37.5 cl
Portugali
Porto Cruz White
17,98 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Tawny 75cl
17,98 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 40 years old 75cl
110,00 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 20 years old 75cl
57,90 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl
39,39 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali