Porto Gran Cruz 20 Years Old

Monipuolinen jälkiruokaviini

58,99€
75 cl
Porto Gran Cruz 20 years old 75cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
SuklaaherkutSuklaaherkut
Meditaatioviini, juustotarjottimen moniosaaja myös vuohenjuustoille, jälkiruokaviini paahdettuja hedelmiä tai paahdettua sokeria sisältäville jälkiruoille. Erinomainen myös suklaan ja suklaajälkiruokien kanssa. Tarjoa viilennettynä.
20-vuotias tawny on erityisellä sijalla jokaisen portviiniä rakastavan sydämessä. Siinä on kypsyyttä, mutta samalla vielä selkeän hedelmäisiä sävyjä. Se on valmis juotavaksi heti ja sen hinta on kohtuullinen pitkään kypsytykseen suhteutettaessa. Tämä tawny on aina eri-ikäisten portviinien sekoitus, eikä sen aritmeettinen keski-ikä ole välttämättä 20 vuotta. Kellarimestari tekee viinin, jossa on eri kerroksia antavia iäkkäitä viinejä ja nuorempia antamassa raikkautta. Portviini-instituutti maistaa sekoituksen ja hyväksyy sen edustavan tätä tyyppiä ja tuottaja saa luvan sen myyntiin.
Tummanpunainen, makea, paahteisen mantelinen, kuivahedelmäinen, tumman marjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

110 g/l

Alkoholi

20%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

926967

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

59,90 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Tawny 75cl
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Pink
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 40 years old 75cl
110,89 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Messias 20 Anos Port 375cl
32,99 €
alko
Portviinit
Makea
37.5 cl
Portugali
18,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali