Rommit

Plantation Pineapple

Rommien (Barbados – Jamaica – Trinidad) ja aitojen ananaksien harmoninen liitto.

39,99 €

70 cl
Plantation-Pineapple-70cl
Barbados
Täyteläinen
Meripihkanruskea, täyteläinen, makeahko, terävä, kypsän ananaksinen, arrakkinen, kevyen suklainen, mausteinen, vivahteikas
KÄYTTÖVINKIT
Täydellisen Daiquirin tärkein ainesosa.
Plantation syntyi Alexandre Gabrielin lukuisten tutustumismatkojen jälkeen vuonna 1999. Matkat suuntautuivat Karibian saarten lisäksi latinalaiseen Amerikkaan ja Fijille. Tarkkaan valikoidut rommitynnyrit saavat kypsyä valmistusalueellaan (Karibian saaret, Fiji jne.) riittävän ajan, kunnes ne siirretään Maison Ferrandin konjakkikellareihin toista kypsytystä varten. Tämä niin kutsuttu Double Aging oli 2000 luvun alussa ennen kuulumatonta ja on sittemmin muodostunut Plantation rommien suuren suosion salaisuudeksi.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

19.1 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

135977

Alueluokitus

Makutyyppi

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email