Plantation Guyana 2007

Bourbon-tynnyreissä 13 vuotta tropiikissa ikääntynyt ja konjakkitynnyreissä Ranskassa viimeistelty täyteläinen kuiva rommi

79,95€
70 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Nautitaan sellaisenaan hyvässä seurassa
Tuote kuuluu rajoitetun saatavuuden vuosikertarommien valikoimaan (nimeltään Under the Sea). Sarjasta julkaistaan kuusi erikoisrommia edeltävän vuosikertasarjan (Birds of Paradise) tapaan. Rommit ovat ekspressiivisiä ja yksilöllisiä erikoisrommeja, joissa alkuperämaan tyylit, kulttuuri ja olosuhteet (’terroir’) pääsevät esille. Pitkä kypsytys valikoiduissa tynnyreissä pehmentää rommin, ja tynnyriviimeistely Ranskassa tasapainottaa lopputuloksen. Tyylikäs Bourbon-tynnyreissä pitkään ikääntynyt ja konjakkitynnyreissä viimeistelty täyteläinen kuiva rommi on rommiasiantuntijoille erinomainen valinta. Rajoitettu saatavuus, erikoistuote.
Kullanruskea, täyteläinen, kuiva, terävä, appelsiininen, mausteinen, pähkinäinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

51%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

909486

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Plantation Pineapple 70cl
39,99 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Mauritius
49,98 €
alko
Rommit
70 cl
Barbados
34,99 €
alko
Rommit
Keskitäyteläinen
70 cl
Barbados
71,95 €
alko
Rommit
70 cl
Panama
39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Jamaika