Plantation Belize Cherry Liq Cask

Erityinen Single Cask lisäkypsytetty kirsikkalikööritynnyrissä.

70 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Vuonna 2023 pullotettu Plantation Single Cask tuotteet ovat tuplakypsytyksen lisäksi saaneet muutaman kuukauden lisäkypsytyksen aikaisemmin olutta, viiniä tai toista väkevätuotetta sisältäneessä tynnyrissä. Tämä lisätynnyrivalinta voimistaa kyseiselle alkuperälle ominaista aromimaailmaa. Belize 2015 on kysynyt 6 vuotta ex-bourbon tynnyrissä tropiikissa, vuoden Ferrand konjakkitynnyrissä Ranskassa, ja se päälle vuoden kirsikkalikööritynnyrissä.
Meripihkankeltainen, täyteläinen, kuivahko, lämmin, tumman kirsikkainen, luumuinen, suklainen, pähkinäinen, kevyen kookoksinen, hennon kanelinen, vaniljainen, paahteinen, pitkä
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

44.8%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

197527

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

After Rum
38,90 €
alko
Rommit
Kuiva
50 cl
Espanja
71,95 €
alko
Rommit
70 cl
Panama
39,98 €
alko
Rommit
70 cl
Fidzi
Rhum Negrita White Signature 70cl
23,20 €
alko
Rommit
Keskitäyteläinen
70 cl
Ranska
Rum nr.7 20cl
8,35 €
alko
Rommit
Täyteläinen
20 cl
Viro
ching shih dark spiced
21,75 €
alko
Rommit
70 cl
Ranska