Monte Tabor Amarone

Klassikko

52,99€
75 cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
PataruokaPataruoka
RiistaRiista
Fidora Amarone della Valpolicella sopii loistavasti grillatun, paahdetun tai haudutetun lihan kumppaniksi, erityisesti lampaan ja riistan. Se on oivallista myös rasvaisten, kypsytettyjen juustojen kera ja mainio kumppani hapanimelän aasialaisen ruoan painikkeena. Laadukas viini sopii myös talvi-illan meditaatioviiniksi. Tarjoile 18 °C lämpöisenä.
Tämä viini syntyy ikivanhan, jo roomalaisten ajoilta tunnetun, menetelmän mukaan, jota kutsutaan nimellä ”appassimento”. Siinä rypäleterttuja kuivataan hyvin tuuletetussa varastossa 3 – 4 kuukauden ajan, jolloin ne menettävät 40 – 50 % painostaan. Tiivis mehu puristetaan tammikuussa ja viini käy kuukauden ajan. Sen jälkeen viiniä kypsytetään ranskalaisesta tammesta tehdyissä tynnyreissä ja säiliöissä 42 – 50 kuukautta. Vuoden kestävän pullokypsytyksen jälkeen viini on klassikko, josta on tullut monille intohimo. Biodynaaminen viini sopii vegaaneille.
Erittäin täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, luumuinen, mausteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Vuonna 1974 Guido Fidora päätti siirtyä luomuviljelyyn perhetilallaan. Tuohon aikaan se ei ollut muotia eikä luomu edustanut mitään lisäarvoa kuluttajalle. Aiheesta ei ollut kirjoja, ei tutkimuksia eikä opettajia. Kokemus opetti. Nyt neljännessä sukupolvessa biodiversiteetti on tuotannon kivijalka. Reunustavat puut, pensasaidat, ryteiköt ja lammet suojaavat sekä köynnöksiä että tilalla kasvavia kasveja ja siellä liikkuvia jäniksiä, kettuja, fasaaneja, ankkoja, haikaroita ja villisikoja. Lorenzo Fidoran maatilalla ei olla palattu vanhoihin hyviin aikoihin vaan otettu askel eteenpäin kohti laatua, terveyttä, kestävää kehitystä ja ympäristövastuuta, jota tukee uusi teknologia ja tutkimus. Fidoran perhe on viljellyt Civranettan tilaa melkein vuosisadan ajan ja uskoo, että sitoutuminen, sitkeys ja kokemus tekee heidän rypäleistään erityisiä jo ennen kuin ne ovat kellarissa. Varhainen aloitus merkitsee perheelle paljon: he eivät ryhtyneet tähän vaan kasvoivat näiden ajatusten kanssa. Viinit heijastavat heidän maailmassaan kotoperäisiä lajikkeita, maaperää ja paikallista ilmastoa.

Tuottaja

Fidora Wines

Rypäleet

Corvina, Corvinone, Rondinella

Sokerit

3.1 g/l

Alkoholi

16%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

957106

Alueluokitus

Valpolicella, Veneto

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

La Mirada 300cl
32,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
300 cl
Espanja
13,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Vinea Crianza Tempranillo 75cl
16,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Baron de Ley Reserva 75cl
19,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Cascina Bruciata Barbaresco
36,90 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
Jerome Quiot Chateaneuf du Pape Domaine du Vieux Lazaret Cuvee Exceptionnelle Rouge 75cl
59,89 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska