Maison Darragon Les Tuffes Vouvray Chenin Blanc

Pirteä ja luonteikas

15,99€
75 cl

Lisätiedot

Eettinen sertifiointiEettinen sertifiointi

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
PorsasPorsas
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Les Tuffes on omiaan kalaruokiin, äyriäisiin ja ostereihin, mutta se maistuu myös ruokaisan salaatin kera, risoton viininä tai vuohenjuuston kera.
Vouvray Chenin Blanc Les Tuffes saa nimensä tarhasta, jonka pohjana olevaa savi-kalkki- ja savi-silikaatti-maaperää kutsutaan nimellä tuffeau. Tämä erityinen terroir antaa viinille luonnetta ja mineraalisuutta. Rypäleiden kypsymistä seurataan tarkasti, korjatut rypäleet kiirehditään pneumaattiseen puristimeen ja puristetaan matalalla paineella. Mehu valikoidaan ja kirkastetaan matalassa lämpötilassa. Käyminen tapahtuu jäähdytetyissä terästankeissa 16 °C lämpötilassa, joka säilyttää viinin hedelmäisyyden. Viini kypsyy ennen pullotusta puoli vuotta sakan päällä, jota sekoitetaan säännöllisesti.
Kuiva, hapokas, päärynäinen, viheromenainen, aprikoosinen, sitruksinen, kevyen kukkainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Pierre Darragon sekä hänen tyttärensä Christelle Darragon ja tyttären puoliso David Charbonnier jatkavat Darragonin perheen viininviljelyn ja -valmistamisen perinnettä jo yhdeksännessä sukupolvessa. Tilalla on viinitarhoja Loiren laaksossa Tourainen alueella kaikkiaan 40 hehtaaria. Viinin valmistuksen tilat ovat uudet ja modernit, mutta heidän kallioluoliin kaivetut vanhat kellarinsa sijaitsevat Vouvrayn viinitarhalla. Talon tärkein rypälelajike on Chenin Blanc, joka soveltuu erityisen hyvin tälle alueelle, jolla kalkki ja savi ovat maaperän tärkeimmät komponentit. Lempeä ilmasto antaa tasapainoisesti kypsyneitä rypäleitä, joissa on sekä riittävä makeus että hieno hapokkuus. Eri palstoiltaan perhe tuottaa kuohuvaa Vouvrayta sekä kuivia, puolikuivia ja makeita valkoviinejä vuosikerran mukaan. Tilan köynnösten viljely ja viinien valmistus tehdään kestävän kehityksen ehdoilla. Darragonin viinit ovat saaneet laajaa arvostusta sekä kirjoittajilta että yleisöltä, josta lähialueen asukkaat ovat muodostaneet tärkeän asiakaskunnan.

Tuottaja

Maison Darragon

Rypäleet

Chenin Blanc

Sokerit

5 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

544317

Alueluokitus

Vouvray A.O.C.

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

Pares Balta Savia Viva Familia Xarel lo 75cl
11,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Pares Balta Honeymoon 75cl
17,39 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Espanja
Pares Balta Blanc de Pacs 75cl
13,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Baron de Ley Tres Vinas Reserva 75cl
23,31 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
13,80 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Itävalta
Louis Jadot Chablis 75cl
31,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska