Louis Jadot Chablis

Varmaa laatua

31,98€
75 cl
Louis Jadot Chablis 75cl

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
AperitiiviAperitiivi
Rasvainen kalaRasvainen kala
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Simpukat ja osteritSimpukat ja osterit
Tyylikkyydestään erinomainen aperitiivi ja viinistä todella pitäville myös seurusteluviini. Se on herkullinen vaalean kalan, äyriäisten, ostereiden, simpukoiden ja muiden meren herkkujen kera. Oivallinen viini myös laadukkaille salaateille ja kylmille leikkeleille.
Chablis luokitellaan yleensä Bourgognen viineihin vaikka se sijaitsee omana saarekemaisena alueenaan selkeästi pohjoisempana Dijonin ja Pariisin puolivälissä. Alueen kalkkikivipohja ja viileä ilmasto antavat leimallisesti omanlaisiaan viinejä, joista erottaa helposti mineraalisuuden ja happorakenteen. Tämä Chablis on erittäin arvostetun viinitalon Louis Jadot’n sekoitus kylätason Chablis-viinejä. Viinit ovat käyneet terästankeissa hedelmäisyyden ja raikkauden säilyttämiseksi. Niitä voi säilyttää 5 – 10 vuotta vuosikerrasta riippuen
Kuiva, hapokas, sitruksinen, yrttinen, aromikas
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Louis Jadot perustettiin jo 1859 ja se kantaa yhä perustajansa nimeä. Louis Jadot valmistaa burgundin viiniä ja ainoastaan burgundin viiniä pitkällä Bourgognen pohjois-eteläsuuntaisella kaistaleella pohjoisen Chablis’sta aina etelän Beaujolais’n alueelle. Talo on Propriétaire – Négociant eli he omistavat valtavan määrän viinitarhoja ja lisäksi he ostavat rypäleitä alueen parhailta viljelijöiltä. Pirstaleisessa Bourgognessa tämä on ainoa tapa tuottaa merkittäviä määriä hienoa ja tasalaatuista viiniä. Vuosien kuluessa he ovat hankkineet viinitarhoja ollen alueen suurin viinitarhojen omistaja yli 200 hehtaarillaan ja viinin valmistamisen taidot ja resurssit, jotka ovat tehneet talon tunnuksena toimivasta Bacchuksen päästä laadun symbolin. Vain pieni murto-osa Bourgognen kuuluisimmista viljelijä-tuottajista nousee tälle laatutasolle. Louis Jadot’n viinivalikoima on vaikuttava ja edustava puhutaan sitten alueen viineistä, kylätason viineistä, veden kielelle tuovista Premier Cru -tarhoista tai unelmien Grand Cru -tarhoista.

Tuottaja

Louis Jadot

Rypäleet

Chardonnay

Sokerit

2 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

914847

Alueluokitus

AOC Chablis

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

16,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
ZeroPuro Landae Pinot Grigio 75cl
17,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Barth Riesling Fructus 75cl
18,48 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Saksa
Mezzacorona Pinot Grigio
12,48 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Jerome Quiot Chateaneuf du Pape Domaine du Vieux Lazaret Blanc 75cl
36,90 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Crudo Catarratto Zibibbo 75cl
11,99 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia