Label 5 Bourbon Barrel Single Grain

Selkeäpiirteinen jyväviski, joten ideaali viskipohjaisissa juomasekoituksissa

26,38€
70 cl
Label 5 Single Grain 70cl

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Savulohiruisleipäsen kaverina, jäiden kera, sellaisenaan tai juomasekoituksissa
Label 5 on maailman myydyimpien skotlantilaisten blended-viskien aatelia. Label 5 Single Grain viski on tislattu omassa jyväviskitislaamossa, Edinburghissa. Tislauksen jälkeen viskiä on kypsytetty vanhoissa, kertaalleen käytetyissä Bourbon-tynnyreissä. Tätä viskiä suositellaan nautittavaksi jäiden kera, tai pitkänä colan kanssa tai viskipohjaisissa cocktaileissa, kuten Old Fashioned. Label 5 on Ranskalaisen La Martiniquaisen omistama tuotemerkki.
Keskitäyteläinen, kullanruskea, hennon savuinen, kookoksinen, aprikoosinen, hedelmäinen, kevyen maitosuklainen, hennon banaaninen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

First Blending Company on viskin sekoittaja ja pullottaja, jonka Jean-Pierre Cayard perusti vuonna 1969. Cayardin yhtiö La Martiniquaise oli aloittanut jo vuonna1934. Se oli alkujaan rommin maahantuoja ja kansallinen jakelija, mutta portviinin, konjakin ja calvadoksen jälkeen tarvittiin viskiä. First Blending Company muutti tuotantotilansa Skotlantiin vuonna 2004 ja se on edelleen tiukassa ranskalaisohjauksessa. Heidän brändejään ovat Glen Turner 8, 12, 15 ja 18 Years Old Pure Malt sekä Label 5 Blended. Tämä Label 5 on yksi eniten myydyistä skottiviskeistä koko maailmassa ja avaimena on ranskalaisten suuri mieltymys moniin eri aperitiiveihin, joihin kuuluu myös skotlantilainen viski. Suurin osa Label 5 viskeistä nautitaan siis Ranskassa, mutta siihen mieltyneitä on valtava joukko muuallakin yli 100 maassa. Vuosien kuluessa brändin valikoima on laajentunut yhä useampiin laatuviskeihin. Matkalla haasteita on ollut riittämiin esimerkiksi iäkkään viskin saatavuudessa, mutta rohkeat avaukset ovat tasoittaneet tietä. Muutto Skotlantiin oli tärkeää ja neljä vuotta myöhemmin La Martiniquaise osti Glen Morayn mallasviskitislaamon. Tuohon aikaan aloitettiin myös Starlaw’n tislaamon kehittäminen, jonka tuotanto keskittyi grain-viskiin.

Tuottaja

First Blending Company

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

158297

Alueluokitus

Makutyyppi

Pehmeä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

Sir Edwards Smoky Blended Scotch Whisky 70cl
24,99 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Englanti
Glen Moray Elgin Heritage 12 Year Old Speyside Single Malt 70cl
49,50 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Englanti
Cutty Sark 70cl
30,99 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Englanti
Label 5 Single Grain 70cl
26,38 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Englanti
Glen Moray 35cl
21,28 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
35 cl
Englanti
Cutty Sark Probition 70cl
40,99 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Englanti