Hisenda Miret Garnatxa

Maailman paras Garnacha

37,99€
75 cl
Pares Balta Hisenda Miret 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

RiistaRiista
RiistalinnutRiistalinnut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
LammasLammas
PorsasPorsas
Upea kumppani meheville liharuoille. Kokeile yrttisten lampaan paahtopaistien tai kyljysten kanssa. Pidempään kypsytetyt liharuoat kuten possun niska tai lampaan potka. Hieman viilennettynä viini sopii myös ankalle ja vasikalle.
Hisenda Miret voitti vuonna 2016 kultamitalin valittaessa maailman parasta Grenachea, Kataloniassa Garnatxa. Sen rypäleet kasvavat viinin nimen mukaisesti ikivanhalla Hisenda Miret-tilalla 400 metrin korkeudella Penedèsin kukkuloilla. Hisenda Miret on biodynaamisesti viljelty. Viiniä tuotetaan sen huippulaadun takaamiseksi vain muutaman tuhannen pullon verran. Viini käy hyvin viileissä 20 °C terästankeissa 4 viikkoa ja käyvää rypälemehua pumpataan kuorten päälle kolmesti päivässä. Lopuksi viini kypsyy viisi kuukautta uusissa ja 2 vuotta vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin. Koko Parés Baltàn tuotanto on Demeter-sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan.

Tuottaja

Parés Baltà

Rypäleet

Grenache Noir

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

14.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

942447

Alueluokitus

DO Penedès

Makutyyppi

Vivahteikas & kehittynyt

Tutustu myös näihin

14,89 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
alko
Punaviinit
Täyteläinen
37.5 cl
Portugali
13,98 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
100 cl
Portugali
Pares Balta Camino Romano 75cl
24,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Footmark Smooth Red
8,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
13,49 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia