Fournier MMM Pinot Noir

Mehukas

19,99€
75 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
RiistaRiista
Pinot Noir Val de Loire on herkkusuun monikäyttöviini, joka kelpaa vaativaan kattaukseen yhtä hyvin kuin arkisempaan herkutteluun. Se on omiaan ankanrinnan kanssa, joka on kypsytetty vaikkapa aprikoosien, kirsikoiden tai rypäleiden kera. Se on myös monipuolinen juustoviini.
Viinin etiketin merkintä MMM viittaa roomalaisiin lukuihin ja muistuttaa siitä kolmen vuosituhannen ajanjaksosta, jonka viini on kasvanut Loiren laaksossa ja yhteydestä maailman tuntemiin rypälelajikkeisiin. Köynnöksien latvoista leikataan lehtiversot ja osa rypäleistä poistetaan kesällä, jotta tuloksena olisi intensiivinen viini. Vain parhaat rypäleet korjataan. Rypäleitä maseroidaan kylmässä pari viikkoa ennen käymistä ja käymässä olevan viinin ”hattua” työnnetään alas päivittäin käymisen aikana riittävän uuton varmistamiseksi. Malolaktinen käyminen tapahtuu korjuun jälkeisenä keväänä.
Keskitäyteläinen, vähätanniininen, marjainen, tumman kirsikkainen, vaniljainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Fournier Père & Fils on kahtena peräkkäisenä vuonna valittu yhdeksi maailman sadasta parhaasta viinintuottajasta. Se määrittää pitkälti tämän vuonna 1926 Verdignyssä, Sancerren sydämessä aloittaneen viinitalon osaamista, ymmärrystä ja intohimoa laatuun. Talon historia nivoutuu koko Sancerren alueen historiaan tiukasti ja sen viinit ovat omimmillaan gourmet-tason ruokien pareina, ilmentäen autenttista ranskalaista elämäntaitoa, perinteitä ja perintöä. Sauvignon Blanc -rypäle on kotiutunut moneen viinimaailman kolkkaan, hyvinkin menestyneesti, mutta Fournier Père & Fils’n viinejä maistellessa tulee helposti mieleen, että täällä on viinityypin alkukoti. Rypälelajikkeen nimeä et etiketistä löydä, se pitää tietää. Olemmehan Ranskassa. Paljon on kuitenkin tapahtunut Hélène ja Léon Fournierin jälkeen: perinteiset arvot ovat kunniassa, mutta kellari on tänä päivänä varusteltu kuin viinitekijän taivas ja osaaminen yhdistyy päättäväisyyteen Fournierin kilvoitellessa maailman parhaiden viinien tasolla.

Tuottaja

Domaine Fournier Pere & Fils

Rypäleet

Pinot Noir

Sokerit

2 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

901711

Alueluokitus

Vin de France

Makutyyppi

Marjaisa & raikas

Tutustu myös näihin

29,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Chile
24,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
The Storyteller Cabernet Sauvignon 75cl
15,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
14,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
Footmark Pinotage 75cl
8,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka