Ferrand Reserve Double Cask

Loistava arvolahja

69,98€
70 cl
Ferrand Double Cask Reserve

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

sellaisenaan hieman viilennettynä
Ferrand Réserve Double Cask on 1er Cru de Cognac: rypäleet tulevat arvostetuimmalta, Grande Champagnen alueelta. Se on kypsynyt ensimmäiset vuodet konjakkitynnyreissä, joista 20% uusia. Sen jälkeen konjakki on viimeistelty käytetyissä 225L Banyuls-tynnyreissä vuoden verran. Ferrand on erityisesti viskeistä tutun finish-metodin – Double Cask – uranuurtaja nykyajan konjakinvalmistajien joukossa. Tämä runsas ja vivahteikas konjakki on parhaimmillaan sellaisenaan nautittuna ja loistava arvolahja. Ferrandin historia alkaa 1630-luvulta. Suvun päämies on ollut Elie Ferrand peräti kymmenen sukupolven verran. Elie Ferrand VIII on erityisesti nostettava esiin erityisen vaikuttavana hahmona ja visionäärinä, ja hänen jalanjälkiään astelee nykyinen omistaja, Alexandre Gabriel, Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrandin luotettu ystävä, jonka käsiin Mademoiselle jätti suvun perinnön vaalimisen ja työn konjakin parissa.
Meripihkanruskea, täyteläinen, melko iäkäs, lämmin, kypsän aprikoosinen, hedelmäinen, maitosuklainen, kukkainen, tamminen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Maison Ferrand syntyi 1989 Alexandre Gabrielin ja ikiaikaisen konjakintuottajaperheen kohtaamisesta. Alexandre Gabrielin päätti tuoda Maison Ferrandiin uuden elämän ja tehdä Ferrand konjakista maailman paras. Hän halusi säilyttää ammoiset, käsityötaitoon perustuvat tuotantotavat, jotka olivat eri maailmasta kuin massatuotanto ja palauttaa kiinnostuksen konjakin hienoimpaan ilmentymään – Grande Champagneen, joka on konjakin paras ydinalue. Aitous ja luonteikkuus ovat Maison Ferrandin toiminnan ydinarvot ensi kädessä konjakin tuotannossa, toisaalta myös muissa jaloissa väkijuomissa kuten aivan erityisellä tavalla tuotetussa ginissä. Konjakin valmistus perustuu sen pohjana olevan viinin tuotannon sykliin ja siksi tislauspannut olivat toimettomina seitsemän kuukautta vuodessa. Viiden pitkän vuoden neuvotteluiden jälkeen alkuperää valvovat viranomaiset antoivat luvan käyttää konjakin tislauslaitteistoja ginin tuotantoon. Syntyi Citadelle Gin, Ranskan gini ja tislauspannut saivat uuden elämän ja tarkoituksen konjakin tuotannon ohessa. Innovaattori ei pysähdy. Vuonna 1166 sistersiaanimunkit perustivat Île de Ré’n saarelle Chateliersin luostarin, josta tuli konjakin tislauksen keskus. Vuonna 1989 Alexandre Gabriel loi Claude Chatelier -konjakin, joka tislataan parhaiden konjakkialueiden huippulaatuisten tarhojen viineistä, käsityönä vanhaan tapaan.

Tuottaja

Maison Ferrand

Rypäleet

Ugni Blanc

Sokerit

10 g/l

Alkoholi

42.3%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

104557

Alueluokitus

AOC Cognac

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Claude Chatelier XO 50cl
44,98 €
alko
Konjakit
Täyteläinen
50 cl
Ranska
Claude Chatelier XO Extra 70cl
62,90 €
alko
Konjakit
Keskitäyteläinen
70 cl
Ranska
Ferrand Double Cask Reserve
69,98 €
alko
Konjakit
Täyteläinen
70 cl
Ranska
Ferrand 10 Generations 50cl
44,99 €
alko
Konjakit
Täyteläinen
50 cl
Ranska
Camus Borderies VSOP 70cl
59,98 €
alko
Konjakit
Keskitäyteläinen
70 cl
Ranska
46,49 €
alko
Konjakit
70 cl
Ranska