Dry Curaçao Yuzu Late Harvest

Moderni yuzu versio klassisesta konjakki-ja sitruslikööristä.

46,50€
70 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Yuzu Margarita: 4cl tequilaa, 2cl Ferrand Dry Curaçao Yuzu Late Harvest, 2cl puristettua limemehua.
Dry Curaçao on liköörien klassikko; voimakkaan appelsiininen ja sitruksinen konjakkilikööri. Yuzu Late Harvest on klassikon päivitys 2000-luvulle. Valmistuksessa on monta vaihetta. Ensin myöhään poimittuja yuzuja uutetaan alkoholissa monta viikkoa. Seuraavaksi yuzu-uutos tislataan kuparipannussa. Aromimaailman voimistamiseksi sitruunoita tislataan ja vaniljaa uutetaan. Tämä kaikki sekoitetaan Ferrandin Grande Champagne konjakkiin ja lisätään sokeria. Koska sitrusaromien halutaan säilyvän raikkaina, juoma pullotetaan heti eikö sitä kypsytetä tammitynnyrissä.
Meripihkanruskea, täyteläinen, lämmin, sitruksinen, vaniljainen, mausteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Maison Ferrand syntyi 1989 Alexandre Gabrielin ja ikiaikaisen konjakintuottajaperheen kohtaamisesta. Alexandre Gabrielin päätti tuoda Maison Ferrandiin uuden elämän ja tehdä Ferrand konjakista maailman paras. Hän halusi säilyttää ammoiset, käsityötaitoon perustuvat tuotantotavat, jotka olivat eri maailmasta kuin massatuotanto ja palauttaa kiinnostuksen konjakin hienoimpaan ilmentymään – Grande Champagneen, joka on konjakin paras ydinalue. Aitous ja luonteikkuus ovat Maison Ferrandin toiminnan ydinarvot ensi kädessä konjakin tuotannossa, toisaalta myös muissa jaloissa väkijuomissa kuten aivan erityisellä tavalla tuotetussa ginissä. Konjakin valmistus perustuu sen pohjana olevan viinin tuotannon sykliin ja siksi tislauspannut olivat toimettomina seitsemän kuukautta vuodessa. Viiden pitkän vuoden neuvotteluiden jälkeen alkuperää valvovat viranomaiset antoivat luvan käyttää konjakin tislauslaitteistoja ginin tuotantoon. Syntyi Citadelle Gin, Ranskan gini ja tislauspannut saivat uuden elämän ja tarkoituksen konjakin tuotannon ohessa. Innovaattori ei pysähdy. Vuonna 1166 sistersiaanimunkit perustivat Île de Ré’n saarelle Chateliersin luostarin, josta tuli konjakin tislauksen keskus. Vuonna 1989 Alexandre Gabriel loi Claude Chatelier -konjakin, joka tislataan parhaiden konjakkialueiden huippulaatuisten tarhojen viineistä, käsityönä vanhaan tapaan.

Tuottaja

Maison Ferrand

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

934036

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Vana Tallinn Wild Spices 50cl
19,99 €
alko
Liköörit
Täyteläinen
50 cl
Viro
19,98 €
alko
Liköörit
50 cl
Disaronno Originale 35cl
15,99 €
alko
Liköörit
Täyteläinen
35 cl
Italia
19,99 €
alko
Liköörit
50 cl
Viro
19,88 €
alko
Liköörit
50 cl
Espanja
6,69 €
alko
Liköörit
20 cl
Suomi