Diwald Grüner Veltliner vom Löss

"Itävallan kansallisviini"

16,99€
75 cl
Diwald Gruner Veltliner Vom Loss 75cl

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Rasvainen kalaRasvainen kala
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Diwald Grüner Veltliner on herkullisena ja tasapainoisena erinomainen seurusteluviini, se maistuu mainiolta sushin kera, kala ja meren herkut ovat hieno valinta sen seuraan ja lampaan- ja vuohenmaidosta tehdyt juustot sopivat siihen upeasti.
Tässä Grüner Veltliner puhtaasta, muuntelemattomasta lössimaaperästä. Se tulee Diwaldin parhailta loess-tarhoilta Goldberg, Gsang, Diebsnest ja Hinter der Au. Kypsä, mausteinen ja kermainenkin rakenne, mutta viini on ’kevyt jaloiltaan’. Tämä kaikki on tyypillistä lössiä ja Grüner Veltlineriä. Rypäleet poimitaan käsin, yleensä lokakuun alussa ja ne saavat käydä luonnonhiivoilla terästankeissa. Valitut tarhat ovat avainasemassa, että lopullisesta viinistä saadaan mausteinen, eloisa ja melko täyteläinen valkoviini, joka maistuu juuri kasvupaikalleen tyypilliseltä. Viini sopii vegaaneille.
kuiva, hapokas, greippinen, persikkainen, mausteinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Bioweingut Diwald on luomuviinien pioneeri Itävallassa. He olivat ensimmäisten joukossa, ellei jopa ensimmäinen itävaltalainen luomuviinitila. Tilan juuret ovat Wagramin alueella. Hans ja Paula Diwald ottivat tilan haltuunsa vuonna 1972 ja jo vuonna 1980 aloitettiin konversio luomuviljelyyn. Nykyään luomuviljely sujuu jo toisessa sukupolvessa Martin Diwaldin johdolla. Tilalla on noin 20 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki rypäleet korjataan käsin ja viininvalmistuksessa vältetään ylimääräistä käsittelyä. Viinit saavat käydä spontaanisti. Diwaldilla käytetään vain rikkiä desinfiointiin ja stabilointiin ja bentoniittia valkoviinien kirkastamiseen. Siinä kaikki. He haluavat tehdä viinejä, jotka ovat elegantteja, eloisia ja jokaisella on oma selkeä luonteensa joka puhuttelee. Bioweingut Diwald on Traditionsweingüter -yhdistyksen jäsen. Vain muutama muu Wagramin alueen tuottaja on jäseninä tässä arvostetussa yhteisössä. Kuten Saksassa VDP-laatutuottajayhdistys, myös Traditionsweingüter antaa luokituksia viinitarhoille kasvupaikan mukaan. Diwaldin joissakin single vineyard -viineissä voi siis nähdä etiketissä Erste Lage -merkinnän, joka on Itävallan oma Premier Cru-tasoinen luokitus.

Tuottaja

Martin Diwald GmbH

Rypäleet

Grüner Veltiner

Sokerit

5 g/l

Alkoholi

12%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

947424

Alueluokitus

Wagram

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

Baron de Ley Tres Vinas Reserva 75cl
21,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Wolfberger Gewurztraminer 375cl
9,48 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Ranska
Wolfberger Pinot Gris 75cl
13,99 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Ranska
Atlantis Albarino 75cl
15,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Libalis White 75cl
11,99 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Espanja
Wolfberger W2 375cl
8,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
37.5 cl
Ranska