Claude Chatelier XO Extra karahvi

62,90€
70 cl
Claude Chatelier XO Extra 70cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Alexandre Gabriel (Maison Ferrandin omistaja) kehitti Claude Chatelier-konjakin 1989. Nimi Chatelier juontaa La Rochellen satamakaupungin edustalla sijaitsevaan saareen Ile de Ré ja sillä sijaitsevaan Chatelier-nimeä kantavaan luostariin. Luostari perustettiin jo vuonna 1196 ja sen munkit kunnostautuivat mm. alueen viinien tislaamisessa.
Kastanjanruskea, keskitäyteläinen, melko iäkäs, lämmin, kypsän aprikoosinen, pomeranssinen, hennon toffeinen, mausteinen, kevyen tamminen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Maison Ferrand syntyi 1989 Alexandre Gabrielin ja ikiaikaisen konjakintuottajaperheen kohtaamisesta. Alexandre Gabrielin päätti tuoda Maison Ferrandiin uuden elämän ja tehdä Ferrand konjakista maailman paras. Hän halusi säilyttää ammoiset, käsityötaitoon perustuvat tuotantotavat, jotka olivat eri maailmasta kuin massatuotanto ja palauttaa kiinnostuksen konjakin hienoimpaan ilmentymään – Grande Champagneen, joka on konjakin paras ydinalue. Aitous ja luonteikkuus ovat Maison Ferrandin toiminnan ydinarvot ensi kädessä konjakin tuotannossa, toisaalta myös muissa jaloissa väkijuomissa kuten aivan erityisellä tavalla tuotetussa ginissä. Konjakin valmistus perustuu sen pohjana olevan viinin tuotannon sykliin ja siksi tislauspannut olivat toimettomina seitsemän kuukautta vuodessa. Viiden pitkän vuoden neuvotteluiden jälkeen alkuperää valvovat viranomaiset antoivat luvan käyttää konjakin tislauslaitteistoja ginin tuotantoon. Syntyi Citadelle Gin, Ranskan gini ja tislauspannut saivat uuden elämän ja tarkoituksen konjakin tuotannon ohessa. Innovaattori ei pysähdy. Vuonna 1166 sistersiaanimunkit perustivat Île de Ré’n saarelle Chateliersin luostarin, josta tuli konjakin tislauksen keskus. Vuonna 1989 Alexandre Gabriel loi Claude Chatelier -konjakin, joka tislataan parhaiden konjakkialueiden huippulaatuisten tarhojen viineistä, käsityönä vanhaan tapaan.

Tuottaja

Maison Ferrand

Rypäleet

Sokerit

11 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

117507

Alueluokitus

AC Cognac

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

46,49 €
alko
Konjakit
70 cl
Ranska
Camus Borderies VSOP 70cl
59,98 €
alko
Konjakit
Keskitäyteläinen
70 cl
Ranska
Ferrand 10 Generations 50cl
44,99 €
alko
Konjakit
Täyteläinen
50 cl
Ranska
41,95 €
alko
Konjakit
70 cl
Ranska
Claude Chatelier VSOP 50cl
34,98 €
alko
Konjakit
Keskitäyteläinen
50 cl
Ranska
117,49 €
alko
Konjakit
70 cl
Ranska