Château des Jacques Morgon

Ryhdikäs Beaujolais

75 cl

Lisätiedot

VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Miedot juustotMiedot juustot
PataruokaPataruoka
PorsasPorsas
RiistalinnutRiistalinnut
Château des Jacques Morgon on täydellinen pari leikkeleille, grillatulle lihalle, kermaiselle pastalle, ankalle, pihveille ja paisteille – ja tietenkin miedoille juustoille.
Beaujolais’n kymmenestä Cru-kylästä runsaimmat ja rakenteisimmat viinit tulevat kylistä Moulin-à-Vent ja Morgon. Se on helppo havaita maistamalla tätä Château de Jacques’n helmeä, jota valmistettaessa rypäleterttujen rangat on poistettu, käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja viini kypsyy yksinomaan tammitynnyreissä. Tämä on valloittava ruokaviini, jonka takuuna on vielä maineikas viiniliike Louis Jadot. Ranskalaisilla on tapana tarjota Beujolais jääkaappikylmänä, se kun on heidän mielestään valkoviini punaisissa vaatteissa. Tämä Morgon on niin tuhti, etten suosittele alle 16 °C lämpötilaa.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, kypsän puolukkainen, kevyen luumuinen, hennon paahteinen, mausteinen
Alko logo
Tarkista saatavuus
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Château des Jacques on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista Beaujolais´n alueen tuottajista. He tekevät viininsä samalla Bourgognelaisella tyylillä ja samoin menetelmin kuin alueella aikoja sitten viinit on tehty, ja samoin kuin pohjoisemmassa Cote d’Or alueella olevien huipputarhojen Pinot Noirit valmistetaan. Rypäleet kerätään kokonaisina terttuina ja rangat poistetaan. Valmistuksessa käytetään vain villihiivoja. Suurin osa talon viinituotannosta on sertifioimatonta luomua, myös biodynaamisen viljelyn toimintatapoja noudatetaan osittain. Sertifioimatonta siksi, että talon ei tarvitse sitoutua yhdenlaiseen viininvalmistukseen, sillä alueella olosuhteet vaihtelevat suuresti. Château des Jacques viinit ovat poikkeuksellisen pitkäikäisiä ja kestävät kellarointia useita vuosikymmeniä, joka on alueelle harvinaista. Talo on ollut Louis Jadot´n omistuksessa vuodesta 1996 lähtien. Louis Jadot oli ensimmäinen Bourgogne talo, joka investoi Beaujolaisn´ alueelle ja omisti sieltä viinitarhoja.

Tuottaja

Château des Jacques

Rypäleet

Gamay

Sokerit

0.5 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

440047

Alueluokitus

AC Bourgogne

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

17,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
19,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Ranska
Matsu El Recio 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Chakana Nuna Estate Cabernet Franc 75cl
16,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Argentiina
21,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Wolfberger La Louve Pinor Noir 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska