Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Kurniiko vatsa? Täytä se herkullisella kurpitsarisotolla! Kurpitsarisotto on malttimaakareiden leipälaji, sillä tämän ruoan kanssa kannattaa olla …
Liittymällä tilaajaksi hyväksyt henkilötietojesi käytön tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit peruuttaa liittymisen koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Horeca-alan ammattilainen? Suuntaa sivulle norex.fi
Viikon Viiniä ylläpitää Norex Selected Brands Oy
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, kypsän puolukkainen, kevyen luumuinen, hennon paahteinen, mausteinen
Château des Jacques Morgon on täydellinen pari leikkeleille, grillatulle lihalle, kermaiselle pastalle, ankalle, pihveille ja paisteille – ja tietenkin miedoille juustoille.
Beaujolais’n kymmenestä Cru-kylästä runsaimmat ja rakenteisimmat viinit tulevat kylistä Moulin-à-Vent ja Morgon. Se on helppo havaita maistamalla tätä Château de Jacques’n helmeä, jota valmistettaessa rypäleterttujen rangat on poistettu, käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja viini kypsyy yksinomaan tammitynnyreissä. Tämä on valloittava ruokaviini, jonka takuuna on vielä maineikas viiniliike Louis Jadot. Ranskalaisilla on tapana tarjota Beujolais jääkaappikylmänä, se kun on heidän mielestään valkoviini punaisissa vaatteissa. Tämä Morgon on niin tuhti, etten suosittele alle 16 °C lämpötilaa.
Château des Jacques on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista Beaujolais´n alueen tuottajista. He tekevät viininsä samalla Bourgognelaisella tyylillä ja samoin menetelmin kuin alueella aikoja sitten viinit on tehty, ja samoin kuin pohjoisemmassa Cote d’Or alueella olevien huipputarhojen Pinot Noirit valmistetaan. Rypäleet kerätään kokonaisina terttuina ja rangat poistetaan. Valmistuksessa käytetään vain villihiivoja. Suurin osa talon viinituotannosta on sertifioimatonta luomua, myös biodynaamisen viljelyn toimintatapoja noudatetaan osittain. Sertifioimatonta siksi, että talon ei tarvitse sitoutua yhdenlaiseen viininvalmistukseen, sillä alueella olosuhteet vaihtelevat suuresti. Château des Jacques viinit ovat poikkeuksellisen pitkäikäisiä ja kestävät kellarointia useita vuosikymmeniä, joka on alueelle harvinaista. Talo on ollut Louis Jadot´n omistuksessa vuodesta 1996 lähtien. Louis Jadot oli ensimmäinen Bourgogne talo, joka investoi Beaujolaisn´ alueelle ja omisti sieltä viinitarhoja.
Lisätiedot
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |