Camino Romano

Roomalaisten jäljillä

24,99€
75 cl
Pares Balta Camino Romano 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
LammasLammas
NautaNauta
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Sopii erinomaisesti grillatun lihan ja kasvisten kanssa nautittavaksi. Mukavan hapokkuutensa ansiosta kypsät juustot ovat sille oivaa seuraa.
Camino Romano on luomuviini, joka on tehty kunnioittaen alueen maaperää, ilmastoa sekä alueen rypälelajiketta Tinto Finoa. Rypäleet tulevat tarhoilta, joiden köynnökset ovat keskimäärin 15-30 vuotta vanhoja. Viini on saanut kypsyä 8 kuukauden ajan 2-3 kertaa käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä ei ole stabiloitu ollenkaan ja suodatuskin on tehty hyvin hellävaraisesti, jotta maku säilyisi mahdollisimman luonnollisena ja ilmentäisi mahdollisimman hyvin alkuperäänsä.
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, mausteinen, tamminen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Dominio Romano sai alkunsa Parés Baltàn viinitalon omistavan Cusinén perheen käynnistettyä vuonna 2005 uuden projektin Ribera del Dueron alueella, joka seuraisi alueen ensimmäisten viininviljelijöiden, roomalaisten, suuntaviivoja. Tätä tavoitellaan valitsemalla Tinto Finon vanhoja köynnöksiä eri vyöhykkeiltä pensaskasvatuksena ja kastelematta. Kellarissa tavoitteena on siirtää kotoperäisen Tinto Finon luonne viiniin parhailta kasvupaikoilta perinteitä ja ympäristöä kunnioittaen. Dominio Romano omistaa alueella muutamia hehtaareita viinitarhaa, mutta myös ostaa rypäleitä samanhenkisiltä viljelijöiltä, jotka hoitavat viinitarhaa kuin puutarhaansa. Alueen maaperä on kivinen ja savinen. Pensaina kasvavat köynnökset ovat lähellä maata saadakseen suojaa hallalta. Ilmasto tarjoaa äärimmäisyyksiä. Talvella pakkasta voi olla – 20 °C, ilma on kuivaa ja tuulta riittää. Kesällä välimerellinen päivä voi antaa 25 – 35 °C lämpötiloja ja yöllä ilma jäähtyy 3 – 12 °C välille. Sateet ovat vähäisiä. Viinintekijä Jordi Fernandez tekee loputonta tutkimustyötä luodakseen tilalla viinillistä historiaa.

Tuottaja

Dominio Romano

Rypäleet

Tinto Fino

Sokerit

0.5 g/l

Alkoholi

14.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

919607

Alueluokitus

DO Ribera del Duero

Makutyyppi

Roteva & voimakas

Tutustu myös näihin

Baron de Ley Varietals Graciano 75cl
19,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
13,49 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
20,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
Matsu El Recio 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Wolfberger La Louve Pinor Noir 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska
Scarlett Dark
12,75 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja