Busnel Pays d'Auge AOC Fine Calvados

Busnel on Calvados-alueen vanhin tuottaja

32,99€
70 cl
Busnel Fine Calvados 70cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Nuori calvados (VS luokitus takaa vähintään 2 vuoden iän) sopii niin sellaisena nautittavaksi ja käytettäväksi juomasekoituksissa. Kokeile myös liekittää makeaa omenapiirakkaa calvadoksella.
Calvadokset ovat alkuperäluokiteltuja ja niiden valmistus on sallittu vain tarkkaan määritetyillä alueilla Normandiassa. Busnelin Calvadokset ovat AOC Calvados Pays d’Auge laatuluokiteltuja, joka on arvostetuin tuotantoalue. Kaksi muuta aluetta ovat Calvados AOC ja Domfrontais AOC. Valmistukseen saadaan käyttää vain alueella kasvaneista omenoista valmistettua siideriä (Domfrontais’in alueella myös päärynöistä). Calvadoksen myynti on noin 6 miljoonaa pulloa ja se jakaantuu 50/50 Ranskan kotimaan myynnin ja viennin välillä (konjakin myynnistä noin 85% on vientiä). VS luokitus takaa vähintään 2 vuoden iän.
Keltainen, keskitäyteläinen, nuorehko, lämmin, omenainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Busnelin perhe on tislannut calvadosta omenoista jo vuodesta 1820. 1910 valmistunut tislaamo sijaitsee Cormeilles’issa. Nykyisin Busnelin tuotteiden markkinaosuus on lähes puolet koko Calvadoksen tuotannosta. Busnel kuuluu nykyisin La Martiniquaise ryhmään.

Tuottaja

Busnel

Rypäleet

Sokerit

7 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

902282

Alueluokitus

Calvados, Pays d’Auge AOC

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Busnel XO Calvados 12 ans 70cl
54,29 €
alko
Calvadosit
Täyteläinen
70 cl
Ranska
Busnel Fine Calvados 70cl
32,99 €
alko
Calvadosit
Keskitäyteläinen
70 cl
Ranska