Brocard Bourgogne Chardonnay

Ryhdikäs Chardonnay

22,49€
75 cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Brocard Bourgogne Chardonnay maistuu mainiolta meren herkkujen, vuohenjuuston, grillatun kanan, haudutettujen kasvisten ja leikkeleiden kera.
Tämä viini on saanut piirteitä fossiilisista kuorista muodostuneesta maaperästä. Brocard hankkii Chardonnay-rypäleet useilta luonnonmukaisesti viljellyiltä alueilta Chablis’n ja Auxerren alueilla. Tässä hienous ja eleganssi ovat etusijalla, ja siksi mukaan valitaan ensisijaisesti nuoret viiniköynnökset tai pohjoiseen ja koilliseen päin olevat rinteet. Rypäleet korjataan nykyaikaisilla, hellävaraisilla sadonkorjuukoneilla ja puristetaan kellarissa heti. Mehu käy terässäiliöissä luonnonhiivoilla ja viiniä kypsytetään 6 kuukautta terässäiliöissä ilman sekoittamista. Luomuviini sopii vegaaneille.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Jean-Marc Brocard istutti ensimmäiset omat köynnöksensä vuonna 1973 Préhy’iin, Chablis’n alueelle, jossa hänen tilansa sijaitsee. Samana vuonna syntyi hänen poikansa Julien, joka tänään johtaa yritystä uusin biodynaamisin opein. Tila on yksi tärkeimmistä Bourgognen toimijoista, joka on omistautunut luomuviljelyyn. Täsmällisyys, voima ja raikkaus ovat Jean-Marc Brocardin filosofian ydinsanat ja tunnus. Täsmällisyys kuvaa jurakauden merenpohjan välittymisen köynnökseen, joka ilmentää Chablis’n puhtaan tyypikkyyden rypäleisiin. Voima syntyy viinin rakenteesta, intensiteetistä ja pituudesta. Raikkaus nousee pohjoisen sijainnin ja kivisen maapohjan synnyttämästä hapokkuudesta, joka on ominaista Chablis’lle. Lyhyesti sanottuna Jean-Marc Brocardin viinit ammentavat todellisen luonteensa maaperästä. Jean-Marc Brocardin tilan viinit tulevat omilta ja vuokratarhoilta yhteensä 200 hehtaarin alalta. Tuotanto käsittää Chablis’n kaikissa muodoissaan, suurimman osan Auxerre’n muista viineistä ja kolme erilaisten maaperien Bourgognen valkoviiniä. Jean-Marc Brocardin viinejä viedään 55 maahan.

Tuottaja

Jean-Marc Brocard

Rypäleet

Chardonnay

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

931102

Alueluokitus

AOC Bourgogne

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

11,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Saksa
LJ Couvent Des Jacobins Bourgogne Chardonnay 375cl
alko
Valkoviinit
Kuiva
37.5 cl
Ranska
Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner
11,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
crudo catarratto zibibbo
6,90 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Italia
8,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
37.5 cl
Ranska
Weingut Winter Kalkstein Riesling
23,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa