Barton&Guestier Tourmaline Côtes de Provence

Ryhdikäs, elegantti roséviini

16,99€
75 cl
Barton&Guestier Tourmaline Côtes de Provence

Lisätiedot

VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
ÄyriäisetÄyriäiset
Itämainen ruokaItämainen ruoka
Rasvainen kalaRasvainen kala
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Erinomainen aperitiivi, seurusteluviini ja ruoanlaittoviini. Se sopii hyvin salaattien, kalaruokien, välimeren keittiön ruokien ja aasialaisten ruokien kera
Tourmalinen rypäleet ovat kasvaneet Provencen maaseudulla les Maures -laaksossa. Grenache, Cinsault ja Syrah -rypäleiden alla on savea, kalkki- ja liuskekiveä ja päällä aurinkoinen, tuulinen ja hyvin lämmin Välimeren ilmasto. Korjuussa rypäleitä suojataan hapettumiselta ja lämmöltä, kannat poistetaan ja rypäleitä maseroidaan muutamia tunteja. Puristuksen jälkeen mehu käy viileässä ja lopuksi viini kypsyy sakan päällä kaksi kuukautta. Tourmaline on palkittu moneen kertaan ja se sopii vegaaneille. Viini on saanut nimensä turmaliini- nimisestä jalokivestä, jonka tyyliä kaunis pullo tavoittelee.
kuiva, hapokas, metsämarjainen, kukkainen, hedelmäinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Barton & Guestier on lähes kolme vuosisataa toiminut viiniliike, jonka perusti vuonna 1725 irlantilainen Thomas Barton asettuessaan Bordeaux’n kaupunkiin. Hänen pojanpoikansa sai 1802 kumppanikseen ranskalaisen Daniel Guestier’in ja liiketoiminta kukoisti pitkään laivojen kuljettaessa Bordeaux’n viiniä Irlantiin, Englantiin, Hollantiin ja USAhan. Kunniakkaan yrityksen suurimmat vaikeudet aiheuttivat viinikirvan tuhot ja kaksi maailmansotaa. Yritys ei enää ole perheomisteinen, mutta perinteet jatkuvat asialleen omistautuneiden ammattilaisten toimittaessa ranskalaisia viinejä 130 eri maahan ja ne ovat laajalti saatavilla myös maailman lentokentillä. Barton & Guestier’n valikoima tarjoaa Ranskan tärkeiden viinialueiden näyttävän kirjon: Bordeaux, Loiren laakso, Bourgogne, Beaujolais, Rhônen laakso, Languedoc, Gascogne ja Corsica. Yhtiö tekee yhteistyötä noin 200 viininviljelijän kanssa näillä alueilla. Barton & Guestier keskittyy tarjoamaan korkealaatuisia, tyypillisesti ranskalaisia viinejä maailmalle huomioiden kestävän kehityksen vaatimukset.

Tuottaja

Barton & Guestier

Rypäleet

Grenache Noir, Cinsault, Syrah

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Lasitulppa

Alkon tuotenumero

481007

Alueluokitus

AOP Côtes de Provence

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Jerome Quiot Domaine Houchart Rose 75cl
17,90 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Aroa Larrosa 75cl
14,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
12,48 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
Pink Riesling 75cl
14,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Saksa
15,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
11,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
100 cl
Espanja