Barth Riesling Brut

Upea kupliva Riesling

26,90€
75 cl
Barth Riesling Brut 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Itämainen ruokaItämainen ruoka
SushiSushi
Tyylikäs maljaviini, aperitiivi tai seurusteluviini. Se maistuu kalan ja äyriäisten kanssa, mutta sopii myös aasialaisiin herkkuihin sekä sushiin ja sashimiin
Riesling on valkoisten viinien aatelia ja kun etiketti kertoo sen tulevan Rheingausta Barthin kaltaiselta huipputuottajalta, alkaa hopeinen kello soittaa iloisesti viinin rakastajan mielessä. Mutta hetkinen Brut! Kuplat mukana ja ne tietenkin perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Siis ensimmäinen käyminen terästankeissa ja toinen, poreilun tuottava käyminen lopullisessa pullossa. Tulos on riemastuttava, tasokas, juhlava viini, joka haastaa suurimman osan maailman kuohuviineistä. Vieläpä esimerkillisellä hinnalla.
Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, moniulotteinen.
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Rheingau on maailman tunnetuimpia viinialueita ja sen viini on parhaimmillaan Saksan jalointa. Rheingaun ydinalueella joki tekee mutkan ja tarhat ovat etelärinteellä. Täällä Hattenheimin kylässä auringon hellimillä rinteillä Johann Barth aloitti rypäleiden kasvattamisen 1948 ja hänen poikansa Norbert muutti paikan täydeksi viinitilaksi 1973. Norbertin tytär Christine meni naimisiin lahjakkaan enologin Markin kanssa, joka otti perheen sukunimen jatkaakseen tilan perinteitä. He ovat uudistaneet tilan enemmän kuin nykyaikaiseksi vuodesta 2010 eteenpäin ja Barthin viinit ovat saaneet laajaa tunnustusta. Riesling-valkoviinit ovat Rheingaun kuninkaita, mutta niiden valmistuksen ohella Barth on perinteisen kuohuvan, Sektin, johtava tuottaja. Asiakkaat todella arvostavat niitä, Lufthansasta Michelin tähtien ravintoloihin. Mark ja Christine Bartin tila käsittää nyt jo 18 hehtaaria, joilla kasvaa pääasiassa Riesling (83 %), mutta myös Pinot Noir (12 %) ja Pinot Blanc. Rypäleet kasvatetaan biodynaamisesti ja tila kuuluu sekä Saksan parhaiden tilojen VDP-järjestöön että Charta-yhdistykseen.

Tuottaja

Wein- und Sektgut Barth

Rypäleet

Riesling

Sokerit

9 g/l

Alkoholi

12%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

939537

Alueluokitus

Rheingau

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

13,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja
Bellavista Alma Gran Cuvee Brut 75cl
39,48 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
3,98 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
20 cl
Italia
Pares Balta Cava Pink P 75cl
16,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja
Crudo Prosecco 75cl
16,49 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Wolfberger Cremant d'Alsace Brut Rose
18,99 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Ranska