Punaviinit

Baron de Ley Varietals Maturana

Harvinaisuus yllättää myönteisesti

18,99 €

75 cl
Baron-de-Ley-Varietal-Maturana-75cl
LammasLammas
PataruokaPataruoka
RiistaRiista
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Espanja 
Täyteläinen
täyteläinen, tanniininen, mokkainen, yrttinen, karhunvatukkainen
KÄYTTÖVINKIT
Maistuu riistan, lampaan, pataruokien ja voimakkaiden juustojen kera
Baron de Ley loi Varietals sarjan kunnioittamaan Riojan alueen perinteisiä rypälelajikkeita. Maturana on vanha Riojan rypälelajike, jonka luultiin jo hävinneen. Lajikkeen löytyminen ja elvyttäminen La Riojan yliopiston avulla on yksi viime vuosien merkittävimmistä tapauksista alueella. Maturana antaa täyteläistä ja maanläheistä viiniä. Baron de Ley Varietal Maturana on valmistettu luostarin läheisyydessä olevalta ”Finca Alegría” tarhalta kasvaneista käsin poimituista rypäleistä. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan. Viini on saanut useita palkintoja.

Tuottaja

Barón de Ley

Rypäleet

Maturana

Sokerit

0.2 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

949347

Alueluokitus

DOCa Rioja

Makutyyppi

Roteva & voimakas

Tuottajan tarina

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä. Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email