Apothicaire Armagnac 10 YO

Upealta tuoksuva troppi kaikkeen vaivaan

52,98€
70 cl
Apothicaire de LArmagnac

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Parhaimmillaan hiukan viilennettynä ja sille on hyvää seuraa moni jälkiruoka, joka perustuu suklaaseen tai kuivattuihin hedelmiin, kuten vaikkapa joulukakut ja vanukkaat. Se on erinomainen digestiivi sellaisenaan ja sopii tietysti tasokkaisiin cocktaileihin. Jos olet hienojen sikarien ystävä, tämä on sinun juomasi.
Armanjakit ovat alkuperämerkittyjä viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta. Ne heijastavat ranskalaista individualismia enemmän kuin mikään muu väkevä juoma, sillä tuottajat ovat pieniä ja laajalla alueella eikä teollista tuotantoa ole lainkaan. Lionel Osminin suhteet alueen parhaisiin tuottajiin mahdollistavat todella miellyttävän sekoituksen, jolle Tenarezen alueen Baco ja Ugni Blanc -rypäleet antavat voimakkaan hedelmäisen maun. Tislaamisen jälkeen vuosien kypsytys tynnyreissä antaa syvyyttä ja vivahteita tälle ”viinin sielulle”. Apteekkihenkinen tuote tuo avun moneen pieneen vaivaan.
Meripihkanruskea, täyteläinen, iäkäs, lämmin, kuivahedelmäinen, pähkinäinen, toffeinen, mausteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Joukko Lounais-Ranskan viinejä rakastavia kaveruksia haaveili tasokkaasta viiniyrityksestä, joka nostaisi tämän alueen persoonalliset viinit parempaan tunnettuuteen mallinaan Bourgogne tai Rhônen laakso. Yksi heistä on Lionel Osmin ja ideasta, jota kukaan ei ollut aiemmin yrittänyt, tuli totta vuonna 2010. Alue on valtava Irouléguy’sta Bergerac’iin, Madiranista Marcillac’iin. Rypälelajikkeita on alueella noin 150 erilaista ja moninaisuutta lisää suuri joukko erilaisia maaperiä ja olosuhteita. Lionel Osmin & Cie on ryhtynyt takuumieheksi näyttävälle joukolle viinejä, joita voi luonnehtia löydöiksi. ”Olen valinnut vaikean polun, mutta olen todella kiintynyt Lounais-Ranskaan ja päämääräni on tarjota vain kaikkein parasta”, toteaa Lionel Osmin.

Tuottaja

Lionel Osmin

Rypäleet

Baco, Ugni Blanc

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

179217

Alueluokitus

AC Armagnac Tenarece

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Apothicaire de LArmagnac
52,98 €
alko
Armanjakki
Täyteläinen
70 cl
Ranska