Apothicaire Armagnac 10 YO

"Upealta tuoksuva troppi kaikkeen vaivaan"

49,99€
70 cl
Apothicaire de LArmagnac

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Parhaimmillaan hiukan viilennettynä ja sille on hyvää seuraa moni jälkiruoka, joka perustuu suklaaseen tai kuivattuihin hedelmiin, kuten vaikkapa joulukakut ja vanukkaat. Se on erinomainen digestiivi sellaisenaan ja sopii tietysti tasokkaisiin cocktaileihin. Jos olet hienojen sikarien ystävä, tämä on sinun juomasi.
Armanjakit ovat alkuperämerkittyjä viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta. Ne heijastavat ranskalaista individualismia enemmän kuin mikään muu väkevä juoma, sillä tuottajat ovat pieniä ja laajalla alueella eikä teollista tuotantoa ole lainkaan. Lionel Osminin suhteet alueen parhaisiin tuottajiin mahdollistavat todella miellyttävän sekoituksen, jolle Tenarezen alueen Baco ja Ugni Blanc -rypäleet antavat voimakkaan hedelmäisen maun. Tislaamisen jälkeen vuosien kypsytys tynnyreissä antaa syvyyttä ja vivahteita tälle ”viinin sielulle”. Apteekkihenkinen tuote tuo avun moneen pieneen vaivaan.
Meripihkanruskea, täyteläinen, iäkäs, lämmin, kuivahedelmäinen, pähkinäinen, toffeinen, mausteinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Joukko Lounais-Ranskan viinejä rakastavia kaveruksia haaveili tasokkaasta viiniyrityksestä, joka nostaisi tämän alueen persoonalliset viinit parempaan tunnettuuteen mallinaan Bourgogne tai Rhônen laakso. Yksi heistä on Lionel Osmin ja ideasta, jota kukaan ei ollut aiemmin yrittänyt, tuli totta vuonna 2010. Alue on valtava Irouléguy’sta Bergerac’iin, Madiranista Marcillac’iin. Rypälelajikkeita on alueella noin 150 erilaista ja moninaisuutta lisää suuri joukko erilaisia maaperiä ja olosuhteita. Lionel Osmin & Cie on ryhtynyt takuumieheksi näyttävälle joukolle viinejä, joita voi luonnehtia löydöiksi. ”Olen valinnut vaikean polun, mutta olen todella kiintynyt Lounais-Ranskaan ja päämääräni on tarjota vain kaikkein parasta”, toteaa Lionel Osmin.

Tuottaja

Lionel Osmin

Rypäleet

Baco, Ugni Blanc

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

179217

Alueluokitus

AC Armagnac Tenarece

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Beehive VSOP 50cl
16,40 €
alko
Brandyt
50 cl
Ranska
Bardinet XO 70cl
26,49 €
alko
Brandyt
70 cl
Ranska
Bardinet VSOP Finest Brandy 35cl
10,90 €
alko
Brandyt
35 cl
Ranska
Apothicaire de LArmagnac
49,99 €
alko
Brandyt
70 cl
Ranska
Bardinet VSOP 20cl
6,85 €
alko
Brandyt
20 cl
Ranska
Bardinet VSOP 70cl
19,99 €
alko
Brandyt
70 cl
Ranska