Aliats INK Tinto ORG

Silkkiä ja samettia

14,49€
75 cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
Miedot juustotMiedot juustot
PataruokaPataruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
LammasLammas
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Aliats Enguera Tinto sopii silkkisen luonteensa ja eleganssinsa ansiosta vaikka seurusteluviiniksi, mutta se on myös monikäyttöinen ruokaviini, joka loistaa parhaimmillaan lampaanlihan partnerina, erilaisten yrttisten höystöjen viininä ja keskivahvojen juustojen seurana.
Marselan ja Monastrell -rypäleet kasvoivat Casa Lluch -palstalla, joka sijaitsee Fontanars dels Alforinsin sydämessä 650 metrin korkeudessa kalkkipitoisessa, erittäin kivisessä savihiesussa. Korjuun jälkeen rypäleet maseroituivat viileässä 3 päivän ajan ennen käymistä terästankeissa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini kypsyi uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. 20-vuotias viinitarha on välimerellisen metsän ympäröimä. Etiketin lepakot kertovat yhteistyöstä tarhoille majoitettujen lepakkojen kanssa, joista jokainen syö jopa 1000 hyönteistä tunnissa. Etiketin on piirtänyt legendaarinen sarjakuvataiteilija Neil Adams. Tämä luomuviini sopii vegaaneille.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karhunvatukkainen, viikunainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Espanjalainen Perez-Pardon perhe omistaa Bodegas Engueran, joka on perustettu vuonna 1999 ja omistaa 160 hehtaaria tasokkaita viinitarhoja. Se sijaitsee Valencian provinssin lounaiskulmassa. Vuoristoista maisemaa hallitsevat rotkot ja leveät laaksot. Viininviljelyn perinteet ovat alueella pitkät ja maaperän vaihtelut todella mielenkiintoisia, terroir-ajattelu kuuluu myös Valenciaan. Nuori valencialainen kellarimestari Diego Fernández on suorittanut viiniopintonsa Ranskan Montpellierissä ja hankkinut viininteon kokemusta Ranskassa, Australiassa ja Kaliforniassa. Pardon perheen tarhat on tyypitetty ja luokiteltu yksittäin jolloin jokaisella palstalla kasvaa sille parhaiten sopiva lajike. Bodegas Engueran tuotanto on luomua, vegaaneille sopivaa ja heillä on lisäksi Carbon Proof –sertifikaatti. He ovat myös perustaneet Bodegas Enguera Mediterranean Viticulture Instituten, koska haluavat tutkia mahdollisimman ekologisia ja ympäristöystävällisiä viininviljelytekniikoita. Bodegas Enguera on Valencian viinintuotannon edelläkävijöitä ja sen viineillä on poikkeuksellisen hyvä hinta-laatusuhde.

Tuottaja

Bodegas Enguera

Rypäleet

Marselan, Monastrell

Sokerit

Alkoholi

13.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

918096

Alueluokitus

Makutyyppi

Vivahteikas & kehittynyt

Tutustu myös näihin

Lopez de Haro Organic Tempranillo
16,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Pares Balta Hisenda Miret 75cl
37,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Pares Balta Gratavinum 2PR 75cl
34,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Pares Balta Mas Elena 75cl
16,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Baron de Ley Gran Reserva 75cl
28,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja