Pico de Gallo on ihanan tuore ja raikas tomaattisalsa. Sen espanjankielinen nimi tarkoittaa kukon nokkaa. Nimen synnystä ei ole täysin varmaa tietoa, mutta yksi teoria on, että salsassa alun perin käytetty serrano-chili muistuttaa kukon nokkaa.

Vihreää, punaista ja valkoista – Pico de Gallo -tomaattisalsassa toistuvat Meksikon lipun värit! Meksikolainen ruoka on trendikästä; siinä viehättävät mausteisuus ja värikkyys. Se valmistuu myös helposti ja nopeasti, mikä on meksikolaisen ruokakulttuurin yksi tunnusomainen piirre.

Yhtä helppoa on löytää tomaattisalsan seuraksi täydellisesti sopiva viini.

Meksikossa tanssitaan joka päivä!

Samassa rytmissä – iloisessa ilmapiirissä rennosti ja helposti askeltaen – mausteisen Pico de Gallon kanssa tanssahtelee Crudo Catarratto-Zibibbo. Tämä sisilialainen raikas ja runsaan hedelmäinen valkoviini kestää mainiosti ruoan mausteisuuden ja on viini, joka sopii moneen eri tilanteeseen.  .

Crudo Catarratto Zibibbo

Pico de Gallo

valmistetaan aina tuoreista aineksista: tomaatista, sipulista ja jalapenoista. Mausteina käytetään korianteria tai persiljaa ja limeä. Se on raikas kaveri mille tahansa meksikolaiselle ruoalle, mutta sopii myös dipiksi nachoille, tacojen täytteeksi ja avokadoon sekoitettuna guacamolen mausteeksi. Ranskankerma ja Pico de Gallo ovat match made in heaven!

Värikäs tomaattisalsa syntyy seuraavista aineksista:

5 isoa kypsää tomaattia tai saman verran mitä tahansa tomaatteja, joissa hyvä makeus

1 punasipuli

4 jalapenoa

isohko kourallinen tuoretta korianteria ja korianteria vihaaville persiljaa

2 limetin mehu

1,5 tl suolaa

Valmistus:

Poista tomaateista siemenet ja kuutioi ne. Pilko punasipuli karkeiksi paloiksi. Poista jalapenoista siemenet ja pilko jalapenot. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa. Lisää limetin mehu. Mausta suolalla.

chili

Lisää potkua?

Kaipaatko tomaattisalsaan lisää tulisuutta tai hapokkuutta? Reseptiä voit muunnella omien makumieltymystesi mukaan.  Jos haluat lisää tulisuutta, mausta salsa jalopenoa tiukemmilla chileillä. Chilien maailmassa kaikki ei perustu pelkästään hottisuuden määrään vaan jokaisella lajilla on myös oma uniikki makuprofiilinsa. Siitä vaan siis sekoittelemaan eri lajeja keskenään. Muista pestä kädet huolellisesti heti chilien käsittelyn jälkeen.

Jos haluat tehdä salsasta hapokkaamman, lisää limetin määrää. Limessä on sitruksen hapokkuutta, mutta myös makeutta, joten sen määrän lisääminen ei kieltä nyrjäytä. isommassakaan määrässä.

Crudo Catarratto-Zibibbo kantaa hyvin tulisetkin mausteet. Se on puolikuiva, hapokas valkoviini. Sen maussa on aistitavissa aprikoosia, päärynää ja hunajamelonia. Valintaa helpottaa se, että se on saatavilla 37,5 cl muovipullossa, jossa on kierrekorkki, 75 cl lasipullossa sekä myös 300 cl hanapakkauksena. Seurueen koosta riippumatta siitä löytyy aina oikea vaihtoehto.

Vinkki! Maistele myös mietojen juustojen, osterien tai simpukoiden kanssa. Se on verraton valkoviini myös erilaisten salaattien seuraan. Toimii myös loistavana aperitiivina sekä seurusteluviininä.

Tämän palkitun viinin tuotetiedot löydät alta.

P.S. Jos törmäät nimeen Salsa Bandera, olet saman tomaattisalsan alkulähteillä. Bandera tarkoittaa lippua ja Meksikon lipun värit salsaan tuovat punaposkinen tomaatti, vaalea hohtava sipuli sekä jalapenon ja korianterin vihreys.