Marenkipohjainen jälkiruoka, Pavlova, on näyttävä ja herkullinen jälkiruoka. Sen voi myös tuunata monin eri tavoin, mutta aivan kerrassaan täydellinen idea on lisätä joukkoon kermaista rommilikööriä Negrita Rum Creamia. Yllätä itsesi ja vieraat tällä suussasulavalla reseptillä <3

Pavlovaan:

8 munaa

3,25 dl sokeria

0,75 dl tummaa kaakaojauhetta

1,5 tl valkoviinietikkaa

Täytteeseen:

5 dl kermaa

1 rkl sokeria

200 g suklaata (tummaa- ja maitosuklaata)

1,5 dl Negrita Cream -likööriä

Vatkaa huoneenlämpöisiä munanvalkuaisia vatkaimella, kunnes vaahto alkaa vaalentua ja vaahtoon jää pehmeitä huippuja. Varaa tähän tarpeeksi iso kulho tai tee resepti kahdessa osassa. Lisää sen jälkeen sokeria ruokalusikka kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kiiltäväksi ja kovaksi. Vaahdon tulisi pysyä koossa ja muodostaa jäykkiä huippuja vatkaimella nostettuna.

Tarkista, että sokeri on liuennut vaahtoon ottamalla pala vaahtoa sormiesi väliin. Jos vaahdossa on sokerirakeita, vatkaa kunnes ne liukenevat. Kun vaahto on valmis, sihtaa joukkoon kaakaojauhe, lisää viinietikka ja sekoita varovasti lastalla tasaiseksi.

Levitä marenkivaahtoa uunipellille (2 tai 3 uunipeltiä) kolmeksi pyöreäksi pohjaksi. Jätä reunat hieman paksummiksi kuin sisus niin saat lusikoitua täytteen Pavlovan keskelle myöhemmin. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa vähintään tunti.

Marenki on valmista, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskeltä varovasti painettaessa sisus tuntuu pehmeältä. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna jäähtyä kunnolla uunin sisällä.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa sitten likööri kattilaan ja kuumenna (tai kiehauta, jos haluat alkoholin pois valmiista Pavlovasta).

Kaada kuuma likööri suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Pyöräytä muutaman kerran lastalla ja annostele Pavlova-kerrosten väliin. Koristele hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

Pavlova