Italialainen ruoka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja upeilla mauillaan. Salviavoipasta on loistava esimerkki siitä, miten saat Italian makumaailman lautaselle hetkessä.

Italialaisen keittiön ydin piilee yksinkertaisissa, mutta laadukkaissa raaka-aineissa, joista syntyy aidosti herkullista kotiruokaa. Italian ruokakulttuurissa viini ei ole vain juhlahetkiin varattu juoma, vaan se on olennainen osa arjen aterioita. Yksinkertainenkin ruoka nousee uudelle tasolle, kun sen seurana on huolella valittu viini.

Yksi italialaisen keittiön klassikoista on salviavoipasta. Tämä ruokalaji yhdistää voin täyteläisyyden ja salvian hienostuneet aromit, tarjoten täydellisen tasapainon makujen välillä. Kun viimeistelet aterian laadukkaalla italialaisella viinillä, saat aikaan täydellisen makuelämyksen, joka kiteyttää italialaisen ruokaperinteen parhaimmillaan.

Herkullinen Salviavoipasta

  • Noin 300 g pastaa
  • 50 g voita 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Ruukku salviaa
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Reilusti parmesaania raastettuna
Salviavoipasta

Valmistus:

1. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Kun suolaa on riittävästi, sitä ei tarvitse lisätä ruokaan enää myöhemmin. Muista ottaa talteen pari desiä pastan keitinvettä!

2. Sulata ja ruskista voi pannulla. Lisää salvia ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Varo, ettei valkosipuli pääse palamaan.

3. Lisää raastettu sitruunan kuori ja 1-2 dl pastan keitinvettä. Sekoita, kunnes kastike muuttuu hieman kermaiseksi.

4. Kaada valutettu pasta pannulle. 

5. Lisää reilusti parmesaaniraastetta, sekä halutessasi hieman mustapippuria. 

Reseptiä ei tarvitse noudattaa orjallisesti. Voit jättää valkosipulin tai sitruunan pois halutessasi. Tärkeintä on, että voi ruskistuu ihasti eikä valkosipuli pääse palamaan.

Reseptin Viikon Viinille on loihtinut Sanna Koivisto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voit täydentää italialaista tunnelmaa juustolautasella, johon voit koota esimerkiksi pecorinoa, pehmeää mozzarellaa, itse tehtyä pestoa, tomaatteja, hilloa, pähkinöitä, oliiveja, parmankinkkua, tuoretta patonkia ja grissinejä.

Mikä viinipari pastalle?

Pastan kumppaniksi sopii täydellisesti laadukas italialainen viini. Casa Charlizen valkoinen Cuvée Alba ja punainen Cuvée Forte ovat erinomaisia valintoja erityisesti juustoisten pastaruokien kanssa. Cuvée Alba tuo raikkautta ja hedelmäisyyttä, joka tasapainottaa pastan kermaisuutta ja Cuvée Forte tarjoaa syvyyttä ja täyteläisyyttä, joka täydentää voimakkaampien juustojen makuja.