Pohditko, mitä suolaista tarjoaisit juhlavieraillesi? Hurmaa heidät raikkaalla kasvispiirakalla. Nappaa talteen helppo parsa-pesto galetten resepti ja viinisuositus!

Parsa-pesto galette on sesongin raikkaista mauista rakennettu kasvispiiras, joka sopii täydellisesti kevään ja alkukesän juhlapöytään. Rapea piirakkapohja kätkee sisäänsä kermaisen pestotäytteen, jota raikastaa ripaus sitruunaa. Päälle ladottu parsasalaatti tuo annokseen sesongin vihreät maut.

Piirakan kaveriksi toimii ihanasti Wolfberger Riesling 2023 -valkoviini. Se on raikas, hapokas ja aromaattinen valkoviini, jossa on sitrusta, karviaista ja mineraalisuutta. Täydellinen keväisten ruokien, kuten parsan kanssa.

Parsa-pesto galette

  • 1 valmis suolainen piirakkapohja

Täyte

  • 200g ranskankermaa
  • n. 150g pestoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 kananmuna

Parsasalaatti (piirakan päälle):

  • 500g parsaa
  • 200g herneitä
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • Ripaus suolaa & pippuria
  • 2 rkl extra neitsytoliiviöljyä
  • Kuorallinen tuoretta basilikaa, hienonnettuna

Koristeluun:

  • Kourallinen fetajuustoa
  • Tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, minttua tai rucolaa

Processed with VSCO with e4 preset

Valmistus:

1. Sekoita kulhossa ranskankerma, pesto, sitruunankuori ja kananmuna tasaiseksi.

2. Levitä piirakkapohja leivinpaperille pellille. Lusikoi täyte keskelle, jättäen noin 4–5 cm reunat vapaiksi. Taita reunat varovasti täytteen päälle rennosti – niin että syntyy rustiikkinen “galette”-muoto.

3. Paista 175 C uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä hetki.

4. Poista parsoista kova tyviosa ja leikkaa paloiksi tai pitkittäin puoliksi. Ryöppää parsat kiehuvassa suolatussa vedessä pari minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä mutta vielä napakoita. Sekoita kulhossa herneet, parsat, oliiviöljy, sitruunankuori, suola, pippuri ja hienonnettu basilika joukkoon.

5. Levitä parsasalaatti jäähtyneen galeten päälle. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tarjoile galette haaleana tai huoneenlämpöisenä esimerkiksi brunssilla, alkupalana tai kevyenä ateriana.

Reseptin ja kuvat Viikon Viinille on loihtinut foodbytwins.