Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Fruits at the field -cocktailissa yhdistyvät maltainen pelto ja hedelmien raikkaus, jotka ovat omalla oivallisella tavallaan toisiaan tukeva yhdistelmä. …
Liittymällä tilaajaksi hyväksyt henkilötietojesi käytön tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit peruuttaa liittymisen koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Horeca-alan ammattilainen? Suuntaa sivulle norex.fi
Viikon Viiniä ylläpitää Norex Selected Brands Oy
Kuiva, hapokas, greippinen, persikkainen, mausteinen
Diwald Grüner Veltliner on herkullisena ja tasapainoisena erinomainen seurusteluviini, se maistuu mainiolta sushin kera, kala ja meren herkut ovat hieno valinta sen seuraan ja lampaan- ja vuohenmaidosta tehdyt juustot sopivat siihen upeasti.
Tässä Grüner Veltliner puhtaasta, muuntelemattomasta lössimaaperästä. Se tulee Diwaldin parhailta loess-tarhoilta Goldberg, Gsang, Diebsnest ja Hinter der Au. Kypsä, mausteinen ja kermainenkin rakenne, mutta viini on ’kevyt jaloiltaan’. Tämä kaikki on tyypillistä lössiä ja Grüner Veltlineriä. Rypäleet poimitaan käsin, yleensä lokakuun alussa ja ne saavat käydä luonnonhiivoilla terästankeissa. Valitut tarhat ovat avainasemassa, että lopullisesta viinistä saadaan mausteinen, eloisa ja melko täyteläinen valkoviini, joka maistuu juuri kasvupaikalleen tyypilliseltä. Viini sopii vegaaneille.
Bioweingut Diwald on luomuviinien pioneeri Itävallassa. He olivat ensimmäisten joukossa, ellei jopa ensimmäinen itävaltalainen luomuviinitila. Tilan juuret ovat Wagramin alueella. Hans ja Paula Diwald ottivat tilan haltuunsa vuonna 1972 ja jo vuonna 1980 aloitettiin konversio luomuviljelyyn. Nykyään luomuviljely sujuu jo toisessa sukupolvessa Martin Diwaldin johdolla. Tilalla on noin 20 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki rypäleet korjataan käsin ja viininvalmistuksessa vältetään ylimääräistä käsittelyä. Viinit saavat käydä spontaanisti. Diwaldilla käytetään vain rikkiä desinfiointiin ja stabilointiin ja bentoniittia valkoviinien kirkastamiseen. Siinä kaikki. He haluavat tehdä viinejä, jotka ovat elegantteja, eloisia ja jokaisella on oma selkeä luonteensa joka puhuttelee. Bioweingut Diwald on Traditionsweingüter -yhdistyksen jäsen. Vain muutama muu Wagramin alueen tuottaja on jäseninä tässä arvostetussa yhteisössä. Kuten Saksassa VDP-laatutuottajayhdistys, myös Traditionsweingüter antaa luokituksia viinitarhoille kasvupaikan mukaan. Diwaldin joissakin single vineyard -viineissä voi siis nähdä etiketissä Erste Lage -merkinnän, joka on Itävallan oma Premier Cru-tasoinen luokitus.
Lisätiedot
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |