Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Ruoan ja viinin liitossa tavoitellaan makujen tasapainoa, jossa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Tämän voi …
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
erittäin täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, kevyen suklainen, hennon mustapippurinen, tamminen
Punaiselle lihalle, kermaisille lihapastaruuille, lisäksi sopii keskivahvoille ja vahvoille juustoille.
Viini tulee Navarran alueelta, jossa olosuhteet saavat aikaan laatuviinejä. Korkeuseroa on merenpinnasta sen verran paljon, että lämpötilaerot päivän ja yön välillä ovat merkittäviä. Alueen ilmastoon vaikuttavat merkittävästi useat tekijät: Atlantti, Pyreneiden vuoristo, Ebro-joki ja Välimeren tuulet. Cabernet Sauvignon viihtyy hyvin Navarrassa. Tämä pääosin Cabernet Sauvignonista valmistettu viini on saanut 4-6 kuukauden ajan tammikypsytystä tuomaan vielä lisävivahdetta makuihin ja rakenteeseen.
Vintaen omistama Aroa Bodegas tekee Espanjan Navarrassa pioneerityötä ei ainoastaan luomuviinien ja biodynaamisten viinien tuottajana, vaan myös minimaalisen logistiikan ja ympäristöä säästävän toiminnan taitajana. Yerri Valleyn tarhat on valittu huolellisesti, ne sijaitsevat korkealla ja matka bodegalle on lyhyt. Biskajanlahden läheisyys, rikas maapohja ja runsas valo tukevat köynnösten kasvua. Tarhaa työstetään karsien lehtiä ja vähentämällä sadon määrää, käsityönä ilman kemiallisia lisiä. Vähän rikkiä ja kuparisulfaattia tarvitaan homeiden torjuntaan. Tuotantoa leimaa pienimmän puuttumisen ajatus, joka antaa rypäleiden puhua viinin kautta. Kellarissa on kaksi maan alaista kerrosta, joita ei tarvitse koneellisesti jäähdyttää. Valmistuksessa viini siirtyy painovoimalla alakertaan. Käsin poimitut rypäleet puristetaan kevyesti ja suodattaminen tapahtuu painovoimalla. Tankit ovat pieniä ja tynnyrit enimmäkseen ranskalaisia. Tilan 25 hehtaaria on jaettu 7 tarhaan, joilla kasvavat punaiset Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot sekä valkoiset Garnacha Blanca ja Moscatel.
Lisätiedot