Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Paella on kesäkeittiön suosikki ja kaikkien kaveri :) Kesällä ruoanlaitto saa uusia ulottuvuuksia, kun ruoka tehdään ulkona. …
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
kuiva, hapokas, ananaksinen, passionhedelmäinen, trooppisen hedelmäinen
Sopii äyriäisille, kala- ja kasvisruoille. Myös vaaleat liharuoat ja jopa mausteiset itämaiset ruoat toimivat mainiosti
’Aroa’ -nimi tulee baskin kielestä ja tarkoittaa ’oikeaa aikaa/hetkeä jollekin’. Laia-alo oli vaatimaton työkalu, jota käytettiin Navarrassa maanviljelyksessä maan muokkaukseen. ‘Laia’ on myös suosittu baskinimi, joka tarkoittaa ihmistä joka on hyvä puhumaan/osaa puhua kohteliaast, miellyttävällä ja asiayhteyteen sopivalla tavalla. Luomutarhat sijaitsevat viinilän ympärillä. Ravinteiltaan köyhä kalkkinen savimaa tuottaa määrällisesti pienempää satoa, josta saadaan persoonallisia ja voimakkaan aromimaailman omaavia viinejä. Tarhat sijaitsevat Urbasa ja Andia vuorijonojen varjossa, alueella joka on erityisesti tunnettu punaisista rypälelajikkeistaan. Tarhan köynnöksiä ei ole koskaan käsitelty synteettisillä kemikaaleilla. Käyminen tapahtuu 16 asteen lämpötilassa, jolloin viini säilyttää arominsa ja raikkautensa.
Vintaen omistama Aroa Bodegas tekee Espanjan Navarrassa pioneerityötä ei ainoastaan luomuviinien ja biodynaamisten viinien tuottajana, vaan myös minimaalisen logistiikan ja ympäristöä säästävän toiminnan taitajana. Yerri Valleyn tarhat on valittu huolellisesti, ne sijaitsevat korkealla ja matka bodegalle on lyhyt. Biskajanlahden läheisyys, rikas maapohja ja runsas valo tukevat köynnösten kasvua. Tarhaa työstetään karsien lehtiä ja vähentämällä sadon määrää, käsityönä ilman kemiallisia lisiä. Vähän rikkiä ja kuparisulfaattia tarvitaan homeiden torjuntaan. Tuotantoa leimaa pienimmän puuttumisen ajatus, joka antaa rypäleiden puhua viinin kautta. Kellarissa on kaksi maan alaista kerrosta, joita ei tarvitse koneellisesti jäähdyttää. Valmistuksessa viini siirtyy painovoimalla alakertaan. Käsin poimitut rypäleet puristetaan kevyesti ja suodattaminen tapahtuu painovoimalla. Tankit ovat pieniä ja tynnyrit enimmäkseen ranskalaisia. Tilan 25 hehtaaria on jaettu 7 tarhaan, joilla kasvavat punaiset Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot sekä valkoiset Garnacha Blanca ja Moscatel.
Lisätiedot
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |