Portviinit

Porto Gran Cruz Vintage 1999

Portviinien kuningas

34,99 €

75 cl
Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
SuklaaherkutSuklaaherkut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
LahjapakkausLahjapakkaus
Portugali
Ruskeanpunainen, makea, kypsän mesimarjainen, viikunainen, suklainen, kevyen mausteinen, kehittynyt
KÄYTTÖVINKIT
Tasokkaat sinihomejuustot kuten roquefort ja stilton, suklaa ja suklaiset jälkiruoat ja leivonnaiset sopivat erinomaisesti, muut makeat jälkiruoat myös. Vuosikertaportviini on illallisten huipennus ja todellinen nautiskeluviini.
Vuosikertaportviini eli Vintage Port on portviinien ehdoton kuningas. Se tehdään sekoituksena yhden satokauden rypäleistä ja vain erityisen hyvinä satovuosina portviinitalo esittelee vuosikerran, usein vain muutamina vuosina vuosikymmenessä. Vuosikertaportviini viettää muutaman vuoden tynnyrissä, jonka jälkeen alkaa pitkä pullokypsytys. Nämä superviinit voivat kehittyä paremmiksi vuosikymmenten ajan. Vuosikertaportviinissä on aina sakkaa eli se tulee dekantoida, mikä ei ole vaikeaa. Cruz Vintage 1999 on kädenojennus kuluttajalle, sillä viini on valmis juotavaksi. Sen voi myös kellaroida.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

90 g/l

Alkoholi

20%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Muovisuljin

Alkon tuotenumero

949837

Alueluokitus

Douro Valley / Porto

Makutyyppi

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email