Porto Gran Cruz 30 Years Old

Meditaatioviini

77,80€
75 cl
Porto Gran Cruz 30 years old 75cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

NautiskelujuomaNautiskelujuoma
SuklaaherkutSuklaaherkut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Vie ajatukset menneisyyteen ja saa mietiskelemään. Herkku sellaisenaan, jälkiruokaviini, ehkä pala vuohenjuustoa tai viipale Sans Rival -kakkua lasillisen kera. Loistelias lahja, joka katsoo eteenpäin ja taaksepäin. Nauti kevyesti viilennettynä. Elämä paranee.
30-vuotia tawny on harvinaisuus, jota vain pieni osa portviinitaloista pystyy tarjoamaan. Se tuntuu kehittyneemmältä, kuivemmalta ja mausteisemmalta kuin nuoremmat vastinparinsa. Sen nauttiminen on etuoikeus. Se on aina eri-ikäisten portviinien sekoitus, eikä sen aritmeettinen keski-ikä ole välttämättä 30 vuotta. Kerroksia on paljon ja joka nuuhkaisulla ja maistetulla tilkalla viini kertoo aina uuden tarinan. Rikas ja hienostunut ovat määrittävät sanat ja sekoitus on kellarimestarin taidonnäyte. Pullon T-korkki on merkki siitä, että viini on valmista nautittavaksi.
tiilenpunainen, makea, teearominen, pähkinäinen, kastanjainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

110 g/l

Alkoholi

20%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Muovisuljin

Alkon tuotenumero

916267

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Porto Cruz Tawny 75cl
17,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz White
17,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 30 years old 75cl
77,80 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl
35,29 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 40 years old 75cl
106,30 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
porto 20 anos messias
28,85 €
alko
Portviinit
Makea
37.5 cl
Portugali