Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Viinillistä jännitystä Loco Barber …
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
Keltaruskea, täyteläinen, kuivahko, lämmin, kaakaoinen, yrttinen, mausteinen
Sellaisenaan, suurenmoinen nautiskelurommi
Plantation Single Cask Fiji Islands 9 Years Old on kypsytetty rommiharvinaisuus Fijiltä (Rum Fiji & Co). Sokeriruokomelassi raaka-aineenaan vuonna 2011 tuotettu tisle on siirretty 200 litran Bourbon-tynnyreihin, joissa se on viettänyt 7 vuotta tropiikin lämmössä ja kosteudessa. Jatkokypsytys on tehty Ferrandin 350 litran tynnyreissä mannermaalla ja lopuksi rommi on seilannut maailman merillä 5 kuukautta akvaviittitynnyreissä. Tämä maistelurommi on pehmennetty vähäisellä sokerilla (4 g/l) ja siinä on häivähdys karamellia (0 % – 0,1 %). Tämä on tarinoiden rommi!
Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.