Messias Baga Tradicao

"Perinteikästä Bagaa Bairradasta"

19,35€
75 cl
Messias Baga Tradicao 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
Miedot juustotMiedot juustot
PataruokaPataruoka
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
Mausteiset liharuuat ovat omiaan tämän viinin kanssa. Myös rasvainen porsaanliha saa tämän punaviinin hapokkuudesta hyvän vastaparin.
Baga-lajike on erityisesti Portugalin Bairradan alueen vahvuus. Geneettiset testit osoittavat sen alkuperän olevan myös juuri tällä alueella. Baga on pienirypäleinen ja paksukuorinen lajike, josta saa tanniinisen tiukkaa punaviiniä, jossa on yleensä myös huomattava hapokkuus. Siksi sitä usein käytetään sekoituksissa, mutta taitavat viinintekijät valmistavat myös hyviä lajikeviinejä. Rypäleet tähän viiniin tulevat savisesta maaperästä Messias Familyn Qta. do Valdoeiron tilalta, joka sijaitsee Bairradan alueella. Tämä keskisen Portugalin alue on niin sanottua viileää aluetta, joka on 40 km päässä valtamerestä, eikä välissä ole mitään vuoristoa tai kukkuloita esteenä. Viinin valmistuksessa suuret tammitynnyrit täytetään murskaamattomilla rypäleillä, jotka käyvät spontaanisti. Viini saa ikääntyä samoissa tynnyreissä 10 kuukauden ajan.
keskitäyteläinen, keskitanniininen, punaherukkainen, kirsikkainen, kevyen karpaloinen, hennon lakritsinen
Jaa
Tulosta
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Yrityksen perusti Messias Baptista vuonna 1926 Portugalissa. Hän aloitti myymällä brandyä portviinituottajille. Jo 1930-luvulla Vila Nova de Gaian varastoissa kypsyi brandyn lisäksi portviini, jota sotien aikana Messias Baptista hyväksyi myös velkojen vastineeksi maksuna. 50-luvulla hän osti omat viinitilat Douron alueelta. Nykyään yrityksen johdossa ovat myöhemmät Baptistan sukupolvet ja yritys omistaa Dourossa yli 200 hehtaaria maata, josta noin 110 hehtaaria on sekä portviinin että Douron puna- ja valkoviinien tuotannossa. Yritys on myös laajentanut useille muille Portugalin viinintuotantoalueille, joilla valmistetaan mehevistä punaviineistä ja raikkaista kuohuviineistä aina rapeisiin Vinho Verde-viineihin. Omilla tarhoillaan yritys panostaa portugalilaisiin rypälelajikkeisiin, joihin yhdistetään moderneja viininviljelytekniikoita. Vientiin menee jo 70% yrityksen tuotannosta, yli 50 maahan 5 mantereella. Yritys yhdistää perinteitä ja uusia ideoita, joiden lopputuloksena on laaja valikoima laatuviinejä kaikilta tärkeimmiltä viinialueilta Portugalista.

Tuottaja

Vinhos Messias

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

469187

Alueluokitus

D.O.C. Bairrada

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

Pares Balta Hisenda Miret 75cl
31,37 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Bardos Reserva 75cl
22,99 €
alko
Punaviinit
Erittäin täyteläinen
75 cl
Espanja
Baron de Ley Reserva 75cl
17,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Running Duck Shiraz 75cl
11,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
El Pacto 75cl
17,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Passorone Appassimento
13,99 €
alko
Punaviinit
Erittäin täyteläinen
75 cl
Italia