Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Disaronno Velvet
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
Oranssi, kuiva, hapokas, persikkainen, mangoinen, klementiininen, herukkainen, mausteinen, mineraalinen
Intensiivinen hedelmäisyys tekee siitä monipuolisen ruokaviinin. Se sopii erilaisille alkupaloille, ilmakuivatulle kinkulle ja runsasmakuisille leikkeleille, moniin kalaruokiin, vaalealle lihalle ja miedoille juustoille
Il Ramaton nimi on sanaleikki, jossa avaimena on nimen jako etiketissä kahdelle riville. Ramato tarkoittaa kuparia ja amato rakastettua. Il Ramato ei ole perinteinen oranssi viini vaan oma tyylinsä, joka yhdistää vanhan tavan käyttää kuorikontaktia viinin valmistuksessa ja nykyaikaiseen viiniin kuuluvan raikkauden. Tämän viinin Pinot Grigio –rypäleet tulevat Friulin alueelta ja niiden kuorissa on runsaasti väriä antavia antosyaaneja. Kypsistä rypäleistä poistetaan kannat ja niiden annetaan maseroitua matalassa lämpötilassa, jolloin viini saa upean värinsä. Viini kypsyy lopuksi tammisäiliöissä.
Gino Scarbolo oppi viininviljelijäksi torpparina 1940-luvulla. Muutto Lauzaccoon 1950-luvulla itsenäiseksi viininviljelijäksi toi vastuun itsestä ja traktorin siunauksen. Samoja traktorin jälkiä seuraa Valter Scarbolo, jonka opinnot viinin viljelystä ja valmistamisesta nostivat perheen ponnistukset uudelle tasolle 1980-luvulla. Perheyrityksen seuraava sukupolvi on mukana energialla ja ymmärryksellä. Perhe kuvaa viinifilosofiaansa pyörillä, joiden pitää pyöriä eteenpäin joka päivä, kasvaa ja parantaa kulkuaan. Tyylitellyt puolapyörät koristavat myös viinien etikettejä. Maa on vain yhtä hyvä kuin käsi, joka sitä muokkaa. Perheen lempilapsi on Pinot Grigio -rypälelajike, joka ei ole valkoinen rypäle vaikka olemme tottuneet näkemään tämän rypäleen viinit lähes värittöminä. Kuorikontakti irrottaa rypäleestä väriä, makua ja suutuntumaa, se tekee kunniaa vanhalle tavalle tehdä viiniä. Perinne ei kuitenkaan ole pyhä konsepti, vaan kaikki pitää voida tehdä paremmin.”Ei riitä että teemme niin hyvää viiniä kuin osaamme – me haluamme tehdä jotain, mihin me uskomme”, sanoo Valter Scarbolo.
Lisätiedot