FEW Rye

Artisan spirit

94,95€
70 cl
FEW Rye 70cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Korkean alkoholiprosentin takia tuote on tarpeeksi voimakas tullakseen esiin juomasekoituksista, mutta tarpeeksi pehmeä sellaisenaan
FEW Rye raaka-aineet: 70% ruista, 20% maissia, 10% ohraa. Ikämerkitsemätön – kypytetty pienissä tynnyreissä niin pitkään kun on tapeen! Tislattu kahdesti, ei kylmäsuodatettu. FEW Spirits tuotteiden etiketit kuvitus perustuu 1893 maailmannäyttelyyn. FEW Rye etiketin kuvassa : ELECTRIC FOUNTAIN. Tämä oli ensimmäinen kerta maailmassa, kun vesi ja sähkö yhdistettiin.
täyteläinen, meripihkanruskea, kuivahedelmäinen, rukiinen, pähkinäinen, tamminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

FEW Spirits on perustettu vuonna 2011 Evastoniin, kaupunkiin jolla on aina ollut haastava suhde alkoholiin. Northwestern University perustettiin vuonna 1851, 23 kilometriä Chicagosta pohjoiseen. Kuusi vuotta perustamisen jälkeen yliopistoa ympäröivä Evanston sai virallisen kaupunkistatuksen. Kaupungissa valtaa pitävät metodistit kielsivät alkoholin valmistuksen ja myymisen suojellakseen opiskelijoita ja kaupunkiyhteisöä. Eniten tähän päätökseen vaikutti Woman’s Christian Temperance Union (WCTU) sekä järjestön voimanainen Frances Elizabeth Willard (FEW), joka toi Evanstonin kaikkien tietoisuuteen ollessaan puhujana Chicagon maailmannäyttelyssä vuonna 1893. Maailmannäyttelyyn saapui 27 miljoonaa ihmistä tutustumaan teknologian ihmeisiin, kuten sähkökoneisiin. Vaikka kieltolaki päättyi jo 5.12.1933, Evastonin kaupungin historian ensimmäinen laillinen baari avattiin Holiday Inn hotelliin vuonna 1972. Pian sen jälkeen kaupunki sai ensimmäisen viinakauppansa, Evanston First. FEW Spitsin perustaja, Paul Hletko, oli edelliseltä ammatiltaan juristi. Hän otti tavoitteekseen muuttaa kaupungin lakeja, ja onnistui siinä. FEW Spirits Craft Distillery perustettiin ja alkoholimyynti aloitetiin Evanstonissa.

Tuottaja

FEW Spirits

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

46.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Muovisuljin

Alkon tuotenumero

157787

Alueluokitus

Makutyyppi

Runsas & voimakas

Tutustu myös näihin

Label 5 Blended Scotch Whisky 50cl
16,79 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
50 cl
Skotlanti
Busker Triple Cask 70cl
32,98 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Irlanti
Glen Moray 35cl
19,98 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
35 cl
Skotlanti
Label 5 20cl
7,59 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
20 cl
Skotlanti
Busker Single Pot 70cl
39,95 €
alko
Viskit
Keskitäyteläinen
70 cl
Irlanti
Busker Single Grain 70cl
39,95 €
alko
Viskit
Kevyt
70 cl
Irlanti