Electio Xarel-lo

Valittu

39,98€
75 cl
Pares Balta Electio 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Itämainen ruokaItämainen ruoka
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Tulinen ruokaTulinen ruoka
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
SuklaaherkutSuklaaherkut
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Ehkä enemmän keskusteluviini kuin seurusteluviini, koska se on kuin pullotettua filosofiaa. Se sopii hyvin aasialaisen ruoan seuraksi, tasokkaille salaateille, valkoiselle lihalle ja valkoinen suklaa on sen erityiskumppani
Electio tarkoittaa valittua ja se valmistetaan hyvin iäkkäistä köynnöksistä. Xarel-lo on yksi Katalonian alkuperäisistä rypäleistä ja siinä on tarpeeksi luonnetta valmistaa yhden rypäleen viini. Electiota on kypsytetty viisi kuukautta ranskalaisessa Allier-tammessa ja batonnage on suoritettu aika ajoin kermaisen rakenteen aikaansaamiseksi. Kokonaistuotanto on ainoastaan 2000 pulloa. Vaikuttava persoonallisuus viiniksi. Luomuviini, biodynaaminen viini.
kuiva, hapokas, mineraalinen, pähkinäinen, hunajainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin. Koko Parés Baltàn tuotanto on Demeter-sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan.

Tuottaja

Parés Baltà

Rypäleet

Xarel.lo

Sokerit

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

953047

Alueluokitus

DO Penedès

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

Lunaria Civitas Pecorino 75cl
15,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
Ilramato Pinot Grigio
19,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
crudo catarratto zibibbo
6,29 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Italia
Wolfberger Gewurztraminer 375cl
9,48 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Ranska
ZeroPuro Landae Pinot Grigio 75cl
17,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Wolfberger W2 75cl
14,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska