Contadi Castaldi Rosé Franciacorta

Nautiskeluviini on eleganssin oppitunti

31,98€
75 cl
Contadi Castaldi Rose Brut 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
Rasvainen kalaRasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Lasillinen Italian kaipuuseen, tyylin tavoitteluun ja elämästä iloitsemiseen. Erinomainen aperitiivi, seurustelujuoma, ylellisen hummeripastan viini, alkupaloille, jotka tarjoilija tuo valkoiset hansikkaat kädessä, ricottalla täytetyille kesäkurpitsan kukille, punalihaiselle kalalle ja romanttisiin hetkiin.
Contadi Castaldin Franciacorta DOCG Rosé on alkuperäinen Franciacorta, tyyliltään moderni ja hyvä esimerkki Pinot Noir -rypäleiden taidokkaasta käytöstä. Niiden osuus viinistä on 35 % ja lopusta vastaa toinen klassinen kuohuviinirypäle Chardonnay. Satoisuus on matala, köynnökset 18 vuotta vanhoja, hidas ja lempeä puristus, 20 päivän käyminen terästankeissa, osittainen malolaktinen käyminen, kypsytys osittain teräksessä, osittain tynnyreissä 7 kuukauden ajan. Perinteinen pullokäyminen ja kypsytys sakan kanssa 2 – 2,5 vuotta. Matala sokerilisäys 5 g/l.
Erittäin kuiva, hapokas, ryhdikäs, vadelmainen, marjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Terra Moretti on perheyritys, jonka kolme pääliiketoiminta-aluetta ovat viinit, rakennusala ja luksushotellit. Vuonna 1977 Vittorio Moretti rakensi kotinsa ja viinilän Italiaan Bellavista nimisen kukkulan huipulle ja alkoi valmistaa perinteisellä menetelmällä huippulaatuista Franciacortaa, josta tuli pian kuuluisa. Sen jälkeen hän on perustanut toisenkin Franciacorta-talon ja laajentanut viiniviljelmiään myös Toscanaan. Vittorio ja hänen vaimonsa Mariella ostivat 80-luvun lopussa tiilitehtaan ja maat sen ympärillä, siitä lähti Contadi Castaldin tarina syntymään. Heillä on pitkäaikaisia sopimusviljelijöitä, joiden tarhoihin ja rypäleiden kasvun kaikkiin vaiheisiin Contadi Castaldilla on kontrolli. Contadi Castaldin juuret ovat Franciacortan perinteissä, mutta samalla se on nykyaikainen. Nimi viittaa muinaisiin aikoihin Franciacortan alueella. Keskiajalla ’contadi’ oli nimitys maakunnille, jotka olivat kuuluisia maatataloustuotteistaan. ’Castaldi’ puolestaan oli nimitys lordeille, jotka hallitsivat näitä alueita.

Tuottaja

Contadi Castaldi

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Nero

Sokerit

5 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

914825

Alueluokitus

Franciacorta DOCG

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

BG Extra Dry 75cl
10,99 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Wolfberger Cremant Celebration Unique
17,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
Soligo Proseco Brut Treviso 75cl
12,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Tosti Rose Prosecco
12,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Rotari Gran Rose Brut 75cl
15,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Rotari Gran Rose Brut 20cl
4,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
20 cl
Italia