Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Cantina Orsognan
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
kuiva, hapokas, elegantti, marjainen, passionhedelmäinen
Erinomainen aperitiivi. Mainio myös kalaruokien kera, myös savustetun ja raa’an kalan, kuten lohi- tai tonnikalafileiden kera. Merihenkiset salaatit, äyriäiset ja risotot sopivat myös erinomaisesti.
Tämän viinin rypäleet ovat Raboso ja Pinot Noir. Ne poimitaan elo-syyskuussa. Kuorikontakti antaa vaalean punaisen värin ja kevyt puristus irrottaa mehun rypäleistä, jonka jälkeen mehu käy hitaasti viileissä terästankeissa huolella valituilla hiivoilla. Viinistä tulee kuohuviini Charmat- menetelmällä eli tankkikäymismenetelmällä.
Cantina Colli del Soligo on osuuskunta, jonka 600 jäsentä kasvattavat rypäleitä Trevison alueella yli tuhannen hehtaarin alalla. 15 000 tonnista rypäleitä tärkeimmällä sijalla on lajike Glera (85 %), josta tehdään Proseccoa usealla alkuperämerkinnällä kuten Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG, Asolo Prosecco DOCG ja Prosecco DOC Treviso. Osuuskunta tuottaa myös lajikkeita Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Raboso, Pinot Nero, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon. Osuuskunta on perustettu 1957 ja se on ponnistellut pitkään tuottaakseen huippulaatua Proseccon sydänmailla Conegliano Valdobbiadene’ssä, joka on luokiteltu maailmanperintökohteeksi.
Lisätiedot