Roseeviinit

Barton&Guestier Passeport Cotes de Provence Rose

Takuulaatua Provencesta

12,98 €

75 cl
Barton and Guestier Passeport Cotes de Provence Rose 75cl
AperitiiviAperitiivi
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
KierrekorkkiKierrekorkki
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus
Ranska
Kuiva, keskihapokas, mansikkainen, aprikoosinen, kukkainen, kevyen mausteinen
KÄYTTÖVINKIT
Aperitiiviksi, grillatun Provencen yrteillä maustetun kalan tai lihan kanssa. Sopii salaateille sekä aasialaisen ja marokkolaisen ruoan kumppaniksi.
Côtes de Provencen Rosé on käsite, AC-alueensa hallitseva viinityyppi ja sijaintinsa vanki. Seutu toimii kesä- ja talviresidenssinä monille etuoikeutetuille ihmisille ja se vetää puoleensa myös valtavasti turisteja. Kaikilla heillä on siellä ikuinen kesä ja sen juoma on auringossa sädehtivä viilennetty rosé. Väri tulee viiniin kuorikontaktista ja se antaa viinille myös luonnetta.

Tuottaja

Barton & Guestier

Rypäleet

Grenache, Cinsault, Syrah

Sokerit

0.28 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

436317

Alueluokitus

AOP Côtes de Provence

Makutyyppi

Tuottajan tarina

Barton & Guestier on lähes kolme vuosisataa toiminut viiniliike, jonka perusti vuonna 1725 irlantilainen Thomas Barton asettuessaan Bordeaux’n kaupunkiin. Hänen pojanpoikansa sai 1802 kumppanikseen ranskalaisen Daniel Guestier’in ja liiketoiminta kukoisti pitkään laivojen kuljettaessa Bordeaux’n viiniä Irlantiin, Englantiin, Hollantiin ja USAhan. Kunniakkaan yrityksen suurimmat vaikeudet aiheuttivat viinikirvan tuhot ja kaksi maailmansotaa. Yritys ei enää ole perheomisteinen, mutta perinteet jatkuvat asialleen omistautuneiden ammattilaisten toimittaessa ranskalaisia viinejä 130 eri maahan ja ne ovat laajalti saatavilla myös maailman lentokentillä. Barton & Guestier’n valikoima tarjoaa Ranskan tärkeiden viinialueiden näyttävän kirjon: Bordeaux, Loiren laakso, Bourgogne, Beaujolais, Rhônen laakso, Languedoc, Gascogne ja Corsica. Yhtiö tekee yhteistyötä noin 200 viininviljelijän kanssa näillä alueilla. Barton & Guestier keskittyy tarjoamaan korkealaatuisia, tyypillisesti ranskalaisia viinejä maailmalle huomioiden kestävän kehityksen vaatimukset.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email