Kuohuviinit

Baglietti Rose No.7 Extra Dry Organic

Hyvä päätös

14,98 €

75 cl
AperitiiviAperitiivi
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
LuomuLuomu
Italia
Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, mansikkainen, kevyen viheromenainen, raikas
KÄYTTÖVINKIT
Mainio aperitiivi ja kaunis maljajuoma. Se sopii mainiosti pikkusuolaisten kera, pastan viiniksi, rasvaiselle kalalle, äyriäisille ja kesäisille salaateille. Tai kun janottaa.
Baglietti Rosén rypäleinä ovat Merlot ja Raboso. Rypäleiden kevyesti puristettu mehu kävi viiniksi jäähdytetyssä 16 – 18 °C terästankissa. Toinen käyminen tehtiin autoklaavissa sokeri ja hiivalisäyksen jälkeen. Kuukauden kypsyttämisen jälkeen viini stabiloitiin jäähdyttämällä se lämpötilaan 0 °C ennen isobaarista pullotusta. Kauniin pullon on muotoillut suunnittelija Raimondo Sandri. Entäpä mistä tulee numero Bagliettin Proseccon etiketissä? Tarinan mukaan kyseessä on tie eräässä Trevison kylässä, jonka numerossa 7 päätettiin tämän Rosén valmistamisesta. Baglietti Rosé on luomuprosecco.

Tuottaja

Baglietti

Rypäleet

Merlot, Raboso

Sokerit

12 g/l

Alkoholi

11%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

513327

Alueluokitus

Veneto

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tuottajan tarina

Baglietti-brändin kuohuviinit tulevat Piavessa toimivalta 47 Anno Domini viinitilalta. Tilan nimi tekee kunniaa tärkeälle tielle, joka yhdistää Venetsian Brennerin solan takana oleviin tasankoihin. Tien tilasi keisari Augustuksen kenraali ja sen saattoi loppuun keisari Claudius vuonna 47 jaa. Viinitila on tasokas ja hyvin moderni toimiessaan nyt jo kolmannessa sukupolvessa. Heillä on osana kehitystoimintaansa Creative Wine Lab, jonka työ näkyy laajassa valikoimassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email