Kuohuviinit

Baglietti Prosecco No.10 Extra Dry

Pullokin on kupliva

14,98 €

75 cl
AperitiiviAperitiivi
NoutopöytäNoutopöytä
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
SienetSienet
Italia
kuiva, keskihapokas, päärynäinen, omenainen, sitruksinen
KÄYTTÖVINKIT
Mainio aperitiivi, kelpo maljajuoma ja se sopii myös kalaruokien kanssa nautittavaksi. Se on luonnollisesti hyvää seuraa salamille ja ilmakuivatulle kinkulle.
Baglietti Proseccon rypäle on Glera ja niiden alkuperinä ovat Treviso, Padova, Belluno, Venezia ja Vicenza Veneton alueella; Gorizia, Pordenone, Trieste ja Udine Friuli Venezian alueella. Rypäleet valitaan kypsinä, puristetaan kevyesti ja mehu käy viileässä tankissa viiniksi. Viini suodatetaan autoklaaviin, kannella ilmatiiviisti suljettavaan paineastiaan yhdessä sokerin ja viinihiivan kanssa toista käymistä varten. Kypsytyksen jälkeen isobaarinen siirto Raimondo Sandrin suunnittelemiin pulloihin ja tuote on valmis kuluttajalle. Numero 10 viittaa Trevison rantatien numeroon.

Tuottaja

Baglietti

Rypäleet

Glera

Sokerit

14 g/l

Alkoholi

11%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

936892

Alueluokitus

DOC Prosecco

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tuottajan tarina

Baglietti-brändin kuohuviinit tulevat Piavessa toimivalta 47 Anno Domini viinitilalta. Tilan nimi tekee kunniaa tärkeälle tielle, joka yhdistää Venetsian Brennerin solan takana oleviin tasankoihin. Tien tilasi keisari Augustuksen kenraali ja sen saattoi loppuun keisari Claudius vuonna 47 jaa. Viinitila on tasokas ja hyvin moderni toimiessaan nyt jo kolmannessa sukupolvessa. Heillä on osana kehitystoimintaansa Creative Wine Lab, jonka työ näkyy laajassa valikoimassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email