Arzuaga Rosae

Hillittyä eleganssia

19,95€
75 cl
Arzuaga Rosae 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Marjat ja hedelmätMarjat ja hedelmät
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Tyylikäs Rosae sopii aperitiiviksi, tasokkaaksi seurusteluviiniksi, kermaisen kasviskeiton tai salaatin viiniksi, riisiruokiin, meren herkkuihin, leikkeleiden kera tai mallikkaasti myös sushia ja sashimia nautittaessa.
Rosae Arzuaga Rosé yllättää maistajansa monella tavalla: tuleeko Ribera del Dueron alueelta myös roseeviinejä, tämäkö on siis Tempranillo, miten tyylikäs viini, joka hillityn alun jälkeen jatkaa suussa lähes loputtomiin! Kyllä vain. Finca La Plantan rypäleet poimitaan käsin valikoiden aivan korjuun alussa, maserointi ja käyminen tapahtuvat hyvin viileässä alle 12 °C lämpötilassa, joka säilyttää eloisan hedelmäisyyden. Eikä tämä ole muodin harjalle pyrkivä uutuus, Rosae on ollut tuotannossa jo 2013. Ribera del Dueron alue mahdollistaa kekseliäisyyden, kehittämisen ja monimuotoisuuden.
kuiva, keskihapokas, metsämansikkainen, hedelmäinen, metsämarjainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Bodegas Arzuaga Navarro perustettiin 1990-luvun alussa. Florentino Arzuaga, suuri viinin ystävä, perusti yrityksen ostettuaan Finca la Plantan, jolla oli oma kasvi- ja eläinkuntansa Ribera del Dueron alueella. Pian mukaan tulivat köynnökset, kellari ja viinit – erityisesti punaviinit olivat hänen suosikkejaan; sellaiset joissa oli vartaloa, mutta samalla eleganssia, pyöreyttä ja monimuotoisuutta. Tilan koko on huikeat 1400 hehtaaria ja siitä on viinitarhoja 150 hehtaaria. Aurinko hyväilee köynnöksiä päivällä ja yöt ovat raikkaita ja kosteita. Tarhoissa kasvavat sekä Tinto Fino (Tempranillo) että ranskalaiset Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay ja Pinot Noir. Satoisuus on hyvin matala. Joihinkin viineihin Arzuaga ostaa rypäleitä viljelijöiltä, joilla on samat standardit. Arzuaga tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä. Lisäksi Arzuaga on investoinut paljon viiniturismiin ja vierailujen ja tastingien lisäksi heillä on hotelli, ravintola ja kylpylä. Viinimaailmassa Arzuaga on vielä nuori tulokas, mutta viinien laatu on nostanut sen yhdeksi nimekkäimmistä Ribera del Dueron tuottajista.

Tuottaja

Bodegas Arzuaga

Rypäleet

Tempranillo

Sokerit

2.4 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

933216

Alueluokitus

DO Ribera del Duero

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Amore Mio
10,99 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Italia
La Dune 75cl
20,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
12,48 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Hacienda Lopez de Haro Rose
12,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Wolfberger Belle Saison Rose
14,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Casa Charlize Rosato 75cl
10,99 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Italia