Arzuaga Rosae

Hillittyä eleganssia

19,95€
75 cl
Arzuaga Rosae 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Marjat ja hedelmätMarjat ja hedelmät
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Tyylikäs Rosae sopii aperitiiviksi, tasokkaaksi seurusteluviiniksi, kermaisen kasviskeiton tai salaatin viiniksi, riisiruokiin, meren herkkuihin, leikkeleiden kera tai mallikkaasti myös sushia ja sashimia nautittaessa.
Rosae Arzuaga Rosé yllättää maistajansa monella tavalla: tuleeko Ribera del Dueron alueelta myös roseeviinejä, tämäkö on siis Tempranillo, miten tyylikäs viini, joka hillityn alun jälkeen jatkaa suussa lähes loputtomiin! Kyllä vain. Finca La Plantan rypäleet poimitaan käsin valikoiden aivan korjuun alussa, maserointi ja käyminen tapahtuvat hyvin viileässä alle 12 °C lämpötilassa, joka säilyttää eloisan hedelmäisyyden. Eikä tämä ole muodin harjalle pyrkivä uutuus, Rosae on ollut tuotannossa jo 2013. Ribera del Dueron alue mahdollistaa kekseliäisyyden, kehittämisen ja monimuotoisuuden.
kuiva, keskihapokas, metsämansikkainen, hedelmäinen, metsämarjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Bodegas Arzuaga Navarro perustettiin 1990-luvun alussa. Florentino Arzuaga, suuri viinin ystävä, perusti yrityksen ostettuaan Finca la Plantan, jolla oli oma kasvi- ja eläinkuntansa Ribera del Dueron alueella. Pian mukaan tulivat köynnökset, kellari ja viinit – erityisesti punaviinit olivat hänen suosikkejaan; sellaiset joissa oli vartaloa, mutta samalla eleganssia, pyöreyttä ja monimuotoisuutta. Tilan koko on huikeat 1400 hehtaaria ja siitä on viinitarhoja 150 hehtaaria. Aurinko hyväilee köynnöksiä päivällä ja yöt ovat raikkaita ja kosteita. Tarhoissa kasvavat sekä Tinto Fino (Tempranillo) että ranskalaiset Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay ja Pinot Noir. Satoisuus on hyvin matala. Joihinkin viineihin Arzuaga ostaa rypäleitä viljelijöiltä, joilla on samat standardit. Arzuaga tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä. Lisäksi Arzuaga on investoinut paljon viiniturismiin ja vierailujen ja tastingien lisäksi heillä on hotelli, ravintola ja kylpylä. Viinimaailmassa Arzuaga on vielä nuori tulokas, mutta viinien laatu on nostanut sen yhdeksi nimekkäimmistä Ribera del Dueron tuottajista.

Tuottaja

Bodegas Arzuaga

Rypäleet

Tempranillo

Sokerit

2.4 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

933216

Alueluokitus

DO Ribera del Duero

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

11,99 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
Jerome Quiot Domaine Houchart Rose 75cl
16,89 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Aroa Larrosa 75cl
14,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Monte dos Amigos Rose 375ml
5,99 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Portugali
11,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
100 cl
Espanja
Lunaria Ramoro Pinot Grigio Rose 75cl
15,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia