Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Tiedätkö mitä on dekantointi? Dekantointi kuulostaa monimutkaisemmalta kuin se on, sillä aivan yksinkertaisimmillaan dekantoinnilla viitataan viinin kaatamiseen pullosta karahviin. …
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Horeca-alan ammattilainen? Suuntaa sivulle norex.fi
Viikon Viiniä ylläpitää Norex Selected Brands Oy
Runsaanpunainen, kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kukkainen
Sopii kalan ja vaalean lihan kumppaniksi, paellan kera, mietojen juustojen kumppaniksi ja kesäkeittiön juomaksi.
Aroa Larrosa Rosado tulee Navarran pohjoislaidalta, Yerrin laaksosta, joka rajautuu Urbasan ja Andian vuorijonoihin. Garnacha Tinta rypäleet kasvoivat kalkkisessa savimaassa ja ne korjattiin käsin valikoiden lokakuun ensimmäisellä viikolla. Käyminen luonnonhiivoilla alle 18 °C lämpötilassa varmisti aromaattisen hedelmäisyyden. Viinitilan ydinajatuksen mukaan tämä rosado tuotettiin vähimmällä puuttumisella, luottaen ainutkertaiseen paikkaan ja sen tarhoihin. Biodynaamisesti tuotettu viini sopii vegaaneille. Aroan tila on yksi harvoista, joille on myönnetty Climate Protection -sertifikaatti.
Vintaen omistama Aroa Bodegas tekee Espanjan Navarrassa pioneerityötä ei ainoastaan luomuviinien ja biodynaamisten viinien tuottajana, vaan myös minimaalisen logistiikan ja ympäristöä säästävän toiminnan taitajana. Yerri Valleyn tarhat on valittu huolellisesti, ne sijaitsevat korkealla ja matka bodegalle on lyhyt. Biskajanlahden läheisyys, rikas maapohja ja runsas valo tukevat köynnösten kasvua. Tarhaa työstetään karsien lehtiä ja vähentämällä sadon määrää, käsityönä ilman kemiallisia lisiä. Vähän rikkiä ja kuparisulfaattia tarvitaan homeiden torjuntaan. Tuotantoa leimaa pienimmän puuttumisen ajatus, joka antaa rypäleiden puhua viinin kautta. Kellarissa on kaksi maan alaista kerrosta, joita ei tarvitse koneellisesti jäähdyttää. Valmistuksessa viini siirtyy painovoimalla alakertaan. Käsin poimitut rypäleet puristetaan kevyesti ja suodattaminen tapahtuu painovoimalla. Tankit ovat pieniä ja tynnyrit enimmäkseen ranskalaisia. Tilan 25 hehtaaria on jaettu 7 tarhaan, joilla kasvavat punaiset Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot sekä valkoiset Garnacha Blanca ja Moscatel.
Lisätiedot
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |