Sienipannacotta loves wine!

Tuhdille ja makoisalle sienipannacotalle sopii toki runsas valkoviinikin, mutta tälle suosituksemme on mukavasti lämmittävä espanjalainen punaviini Mas Elena.

Viinin tuottaa Cusinén perhe, joka perusti Parés Baltàn viinitalon Penedèsin alueelle vuonna 1790 ja se on pysynyt saman perheen omistuksessa tähän päivään asti. Kataloniassa sijaitsevat viinitarhat sijoittuvat useaan kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia.

Mas Elena on nimetty perheyrityksen vanhimman pojan Joan Cusinén enologi vaimon Maria Elenan mukaan. Sen huumaavassa tuoksussa on mustikoita, mustaherukkaa, lakritsia ja vaniljaa. Maku on täyteläinen, hyvärakenteinen ja siinä on makeat tanniinit. Maussa tuntuvat metsämarjat ja paahtuneet aromit. Jälkimaku on miellyttävä, hedelmäinen ja pitkä. Mas Elena onkin siis loistava juomavalinta sienipannacotalle!

Tässä mainio ohje Iltalehden ruokasivujen huippukokki Risto Mikkolan tapaan

60 gr sipulia hienonnettuna

200 gr herkkusieniä hienonnettuna

½ dl rypsiöljyä

30 gr kuivattuja sieniä

3 dl kuumaa vettä

5 dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

  1. Kaada kuuma vesi kuivattujen sienten päälle ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Laita kasariin tai pannuun rypsiöljy, lisää herkkusienet ja sipuli. Kuullota 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää liemeen kuivatut sienet ja kuohukerma. Anna hautua 20 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada koko seos tehosekoittimeen ja aja ihan tasaiseksi. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita.
  4. Kaada seos annosvuokiin ja anna jämähtää vähintään yön yli. Koristele ennen tarjoilua.
14,98 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Espanja 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email