Pukkaa kuin sieniä sateella! Tuttu sanonta on aivan oikeassa, sillä sieniä tavataan yleensä runsaiden sateiden jälkeen. Sienestyskausi onkin monen lajin kohdalla parhaimmillaan. Olisiko nyt hyvä hetki lähteä sienimetsälle? Entä millaiset viinit ovat sienille suositeltavimpia? Katsotaanpa!

Sienikunnan hienoimmat luomukset ovat haluttua saalista, ja omien sienestyspaikkojen salaisuutta vaalitaan usein huolellisesti. Monen suosikkeihin kuuluu kaunis keltavahvero eli kantarelli ja sitä tummempi suppilovahvero, jotka sopivat miedon makunsa puolesta myös aloittelevalle sienien ystävälle. Jotkin sienilajit muistuttavat ulkonäöltään kovasti toisiaan, joten sienimetsällä on syytä pitäytyä lajeissa, jotka kerääjä varmasti tunnistaa. Jos mahdollista, niin aina kannattaakin pyytää kokeneempaa sienestäjää mukaan. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää yhteistä aikaa!

Sienet ovat kevyttä ja vähärasvaista ruokaa, joten niille sopivat usein valkoviinit. Niistä voi kuitenkin loihtia myös todella täyttäviä herkkuja, joten punaviinit ja kuohuviinitkin ovat hyviä vaihtoehtoja. Kantarellikastiketta, osterivinokaskeittoa, sienipiirakkaa… Mikä on sinun suosikkisi?

Ehdotamme sienten seuraksi ainakin näitä erinomaisia ehdokkaita!

 

baron de ley gran reserva 75cl

Baron de Ley Gran Reserva

Kun juhlava ruokaviini on paikallaan, kannattaa illalliskutsu esittää ylelliselle Baron de Ley Gran Reservalle. Harmoninen ja täyteläinen punaviini loistaa sieniruokien kanssa, eikä pelkää myöskään riistaa tai kypsytettyjä juustoja. Hienostunut viini tekee vaikutuksen silkkisellä tanniinisuudellaan ja sitä tukevilla ryhdikkäillä hapoilla, ja siinä voi maistaa tummaa marjaisuutta, mausteisuutta, taatelia ja jopa suklaata. Tällä aristokraatilla on paljon annettavaa, ja se nostaakin mielellään sieniruoat arvoon arvaamattomaan.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Baglietti Prosecco No.10 Extra Dry

Mikäs nyt on kupletin juoni? Kuohuva ja raikas proseccohan se siellä. Katseen vangitsevaan kristallimaiseen pulloon pakattu Baglietti Prosecco No.10 Extra Dry on pirskahtelevaa ylellisyyttä arvoisensa sieniaterian kunniaksi. Siitä löytyy sopivasti happoja ryydittämään hedelmäisyyttä ja tuomaan juhlat sinun luoksesi. Tästä monipuolisesta kuplivasta saat tarpeen mukaan myös kalaruoan seuralaisen, hyvän aperitiivin ja miellyttävän maljajuoman.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

baglietti prosecco 75cl
abc chardonnay 75cl

ABC Chardonnay

ABC, kissa kävelee… kuten myös maanmainio ABC Chardonnay. Tämä hedelmäinen ja tamminen chileläinen viihtyy esimerkiksi runsaiden pastaruokien seurana, joten olisiko sinulla hetki aikaa puhua vaikkapa ihanan kermaisesta sienipastasta? Lasi kylmää Chardonnayta on kuin luotu myötäilemään runsasta ruokaa, joka syntyy sienestä kuin sienestä – suppilovahverokastike, kantarellikastike, herkkusienikastike tai vaikka siitakesienikastike.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger Muscat

Muscat on Alsacen alueella Ranskassa erittäin suosittu aperitiivi – ja hyvästä syystä! Se nimittäin maistuu monipuolisesti paitsi sienten, myös esimerkiksi parsan, salaattien, aasialaisen ruoan tai meren antimien kanssa. Tämä kuiva ja aromaattinen viini on luonteeltaan lempeän hapokas, ja sen mausta voi löytää esimerkiksi rusinoita ja litsiluumua. Viilennä hyvin ja nautiskele valitsemasi sieniruokalajin sekä esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Tervetuloa sienikausi, Wolfberger Muscat on jo täällä!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

wolfberger muscat 75cl