Miksi ei saunaviini? Tai saunaskumppa, saunarose, saunavalkkari, saunadrinkki? Kyllähän sen ymmärtää, sen suomalaisen suhteen saunaan ja olueen, mutta joskus on syytä rikkoa rajoja ja perinteitä. Eikä olutkaan kaikille aina maistu tai edes sovi.

Saunajuoman täytyy olla viilentävä ja raikas. Siihen sopii moni viini, kuohuva ja ihan drinksukin. Drinkkireseptistä voi tehdä isommallekin porukalle boolin reseptin mittasuhteita kasvattamalla. Sitten vaan koko saunabooli kannuun, jäitä perään ja kippis.

Olemme valikoineet ja testanneet useita saunajuomia, joista parhaimmiksi valikoituvat seuraavat. Testaa sinäkin ja löydä itsellesi uusi paras saunajuoma.

Saunadrinkiksi tai -booliksi sopii

ArtSpritz

ArtSpritz on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä ja booleissa, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Helppo ja raikas aperitiivi syntyy nopeasti ArtSpritzista ja Tosti Proseccosta.

Lue tästä resepti

P.S. Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita.

Saunaskumpaksi sopivat

Baglietti Prosecco No.10 Extra Dry

Kuiva, keskihapokas, päärynäinen, omenainen ja sitruksinen.


Mainio aperitiivi, kelpo maljajuoma ja se sopii myös kalaruokien kanssa nautittavaksi. Se on luonnollisesti hyvää seuraa salamille ja ilmakuivatulle kinkulle.

Jäähdytä hyvin!

Baglietti Rose No.7 Extra Dry Organic


Luomutuotettu, kuiva, keskihapokas, vadelmainen, mansikkainen, kevyen viheromenainen ja raikas.

Mainio aperitiivi ja kaunis maljajuoma. Se sopii mainiosti pikkusuolaisten kera, pastan viiniksi, rasvaiselle kalalle, äyriäisille ja kesäisille salaateille. Tai kun janottaa.

Tarjoa hyvin viilennettynä!

Saunaroseeksi sopii

Domaine Houchart Rose


Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, kirsikkainen, metsämansikkainen, valkopersikkainen ja kevyen mausteinen.

Tämän saunaroseen kanssa on mukava yhdistellä myös ruokaa! Etniset ruuat, eritoten curryt ja linssiruuat maistuvat. Caesar-salaatti, antipastit, raikkaat punaiset äyriäiset ja grillattu kala sopivat viinin kanssa erinomaisesti. Suolainen kana-pekonipasta taittuu mukavasti viinin hedelmällä.

Glorian Ruoka ja Viini-lehden roseetestin 2020 voittaja!

Saunavalkkareiksi sopivat

Barth Riesling Fructus


Puolimakea, erittäin hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, kevyen kiivinen, mineraalinen ja hennon hunajakennoinen.

Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi

Luomuriesling Rheingausta!

Footmark Organic White


Kuiva, keskihapokas, kypsän limettinen, hunajameloninen ja litsiluumuinen.

Tämä viini räätälöitiin kertakaikkisen mukavaksi: se on helposti lähestyttävä, ystävällinen kukkarolle, sopii moneen ruokaan, luomuviininä se vaalii yhteistä hyvää, muovipullo on kevyt kantaa eikä mene rikki piknik-korissa ja se kertoo hauskoja tarinoita Espanjan La Manchasta, jossa Don Quijote taisteli tuulimyllyjä vastaan. 

Luomutuotettu, vegaaneille sopiva ja litran muovipullossa!