Miksi ei saunaviini? Tai saunaskumppa, saunarose, saunavalkkari, saunadrinkki? Kyllähän sen ymmärtää, sen suomalaisen suhteen saunaan ja olueen, mutta joskus on syytä rikkoa rajoja ja perinteitä. Eikä olutkaan kaikille aina maistu tai edes sovi.

Saunajuoman täytyy olla viilentävä ja raikas. Siihen sopii moni viini, kuohuva ja ihan drinksukin. Drinkkireseptistä voi tehdä isommallekin porukalle boolin reseptin mittasuhteita kasvattamalla. Sitten vaan koko saunabooli kannuun, jäitä perään ja kippis!

Olemme valikoineet ja testanneet useita saunajuomia, joista parhaimmiksi valikoituvat seuraavat. Näistä saunajuomista löytyy drinkki, kuohuviinejä, roseeta ja valkoviinejä. Testaa ja löydä itsellesi uusi paras saunajuoma!

ArtSpritz

ArtSpritz on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä ja booleissa, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Helppo ja raikas aperitiivi syntyy nopeasti ArtSpritzista ja Tosti Proseccosta.

Katso ArtSpritz-drinkin resepti tästä!

P.S. Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita.

ArtSpritz
Baglietti-Prosecco-No10

Baglietti Prosecco No. 10 Extra Dry

Kuiva, keskihapokas, päärynäinen, omenainen ja sitruksinen.


Mainio aperitiivi, kelpo maljajuoma ja se sopii myös kalaruokien kanssa nautittavaksi. Se on luonnollisesti hyvää seuraa salamille ja ilmakuivatulle kinkulle.

Jäähdytä hyvin!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Baglietti Rose No.7 Extra Dry Organic

Luomutuotettu, kuiva, keskihapokas, vadelmainen, mansikkainen, kevyen viheromenainen ja raikas.

Mainio aperitiivi ja kaunis maljajuoma upeassa kristallimaisessa pullossa Bagliettin tyyliin! Se sopii mainiosti pikkusuolaisten kera, pastan viiniksi, rasvaiselle kalalle, äyriäisille ja kesäisille salaateille. Tai kun janottaa.

Tarjoa hyvin viilennettynä!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Baglietti-Rose-No7
Jerome-quiot-domaine-houchart-rose

Domaine Houchart Rose

Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, kirsikkainen, metsämansikkainen, valkopersikkainen ja kevyen mausteinen.

Tämän saunaroseen kanssa on mukava yhdistellä myös ruokaa! Etniset ruuat, eritoten curryt ja linssiruuat maistuvat. Caesar-salaatti, antipastit, raikkaat punaiset äyriäiset ja grillattu kala sopivat viinin kanssa erinomaisesti. Suolainen kana-pekonipasta taittuu mukavasti viinin hedelmällä.

Glorian Ruoka ja Viini -lehden roseetestin 2020 voittaja!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Barth Riesling Fructus

Luomuriesling Rheingausta!

Puolimakea, erittäin hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, kevyen kiivinen, mineraalinen ja hennon hunajakennoinen.

Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Barth-Riesling-Fructus
Footmark-organic-white

Footmark Organic White

Kuiva, keskihapokas, kypsän limettinen, hunajameloninen ja litsiluumuinen.

Tämä viini räätälöitiin kertakaikkisen mukavaksi: se on helposti lähestyttävä, ystävällinen kukkarolle, sopii moneen ruokaan, luomuviininä se vaalii yhteistä hyvää, muovipullo on kevyt kantaa eikä mene rikki piknik-korissa ja se kertoo hauskoja tarinoita Espanjan La Manchasta, jossa Don Quijote taisteli tuulimyllyjä vastaan. 

Luomutuotettu, vegaaneille sopiva ja litran muovipullossa!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.