Jestas, mitkä muskelit! Tom of Finland on yksi kansainvälisesti kuuluisimmista suomalaisista kuvataitelijoistamme. Ikoniselle taiteilijalle ja hänen teoksilleen on omistettu upeat nimikkoviinit.

Tom of Finlandin ainutlaatuiset piirrokset lihaksikkaista ja maskuliinista energiaa uhkuvista mieshahmoista, kuten nahka-asuisista moottoripyöräilijöistä tai merimiehistä, tunnetaan maailmanlaajuisesti.

Taiteilijanimen takaa löytyy tietenkin Touko Laaksonen, joka käytti 50-luvulla nimimerkkiä Tom of Finland piirtäessään homomiehille suunnattuun yhdysvaltalaiseen kehonrakennusjulkaisuun. Kulttimaineeseen nousseet teokset ovat olleet mukana luomassa mielikuvaa ultramaskuliinisten homomiesten arkkityypistä. Nykypäivänä hänen taidettaan voi ihailla paitsi näyttelyissä, myös esimerkiksi postimerkeissä, kodin tekstiileissä tai kangaskasseissa. Tom of Finlandista on luonnollisesti tehty myös hänen nimeään kantava elokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 2017.

Tom of Finlandin kunniaksi hänen ikoniset teoksensa on ikuistettu arvoistensa viinien kylkiin. Komeat, ilman paitaa esiintyvät mieshahmot koristavat gay-kulttuurin nimikkoviinejä Tom of Finland Outstanding Rediä ja Tom of Finland Free Standing Whitea, jotka näkivät päivänvalon vuonna 2019. Ne ovat herkullisia ruokajuomia, jotka palvelevat erinomaisesti esimerkiksi tunnelmallisella illallisella mielitietyn seurassa tai ystävien kanssa. Tom of Finland -viinien tuottaja on yhdysvaltalainen Ironstone aurinkoisesta Kaliforniasta. Tervetuloa illalliselle ja hyvälle viinilasilliselle Tom of Finlandin seurassa!

Tom of finland out standing red

Tom of Finland Outstanding Red

Jos illan menu sisältää liharuokia tai juustotarjottimelle kaivataan seuraa, suosittelemme erittäin täyteläistä ja hiukan makeaa Tom of Finland Outstanding Rediä, joka sai aikoinaan ensi-iltansa Helsinki Priden yhteydessä. Järkälemäinen ja majesteettinen viini yllättää pehmeydellään, ja herrasmiehenä se on ystävällinen ja helposti lähestyttävä. Outstanding Red antaa kokille vapaat kädet kaikkien kulinarististen haaveiden toteuttamiseen, sillä pitkä ja tasapainoinen viini toimii niin pihvien, grilliruoan, pataruokien, naudanlihan, lampaan kuin juustojen kanssa tarjottuna.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tom of Finland Free Standing White

Vai löytyykö tänään listalta kalaruokia, salaatteja tai pastoja? Vivahteikas ja ryhdikäs Tom of Finland Free Standing White ilmoittautuu palvelukseen. Tämä kuiva valkoviini sopii myös pöytään, johon on katettu alkupaloja tai vaaleaa lihaa, kuten kanaa tai kalkkunaa. Raikkaalla hapokkuudella varustetun viinin tuoksussa ja maussa tuntuvat hedelmäisyys, kuten omenat tai keltaiset luumut, ja yrtit. Romansseista muuten puheen ollen – tämä viini on oikea valinta myös simpukoiden, kuten lemmenruoaksi sanottujen ostereiden, kanssa.

Rakkaus kuuluu kaikille.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tom of Finland Free standing white